Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

26. 02. 2016. Press centar UNS-a, 26. februar u 10 sati

Međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“

Društvo matematičara Srbije održalo je konferenciju za novinare

TEMA: Međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“



Na međunarodnom matematičkom takmičenju pod nazivom „Kengur bez granica“ koje se održava u celoj Evropi u četvrtak, 17. marta 2016. godine u 10 časova, učestvuje više od 6 miliona učenika iz 69 zemalja.

Osnovni cilj takmičenja jje popularizacija matematike. Cilj takmičenja je i povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke, kao i stepena logičkog i kombinatornog mišljenja, razumevanja tekstova i primene stečenog matematičkog znanja.

„Kengur bez granica” je jednokružno test takmičenje, bez eliminacije i bez finala. Svaki zadatak ima 5 ponuđenih odgovora od kojih je samo jedan tačan. Test sadrži 30 zadataka sa tri stepena težine (po 10 zadataka) koje učenici od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole rade 90 minuta.

Učenici 3. i 4. razreda osnovne škole treba da odgovore na 24 pitanja za 75 minuta i za njih su zadaci podeljeni po težini na grupe po 8 zadataka. Učenici 1. i 2. razreda osnovne škole dobijaju 18 zanimljivih zadataka, podeljenih u tri grupe po 6 zadataka, koje treba da reše za 60 minuta.

 

Detaljnija obaveštenja možete naći u prilogu i na: http://www.dms.rs/DMS/html/kengur/index.html

 

Na konferenciji su govorili: dr Vojislav Andrić, predsednik Društva matematičara Srbije i prof. dr Branislav Popović, koordinator "Kengura" za Srbiju.


 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)

 

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju. 



 

Foto: M.Miškov

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs