Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  „Rezultati istraživanja o percepciji nasilja nad ženama među građanima Srbije“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

18. 04. 2016. Press centar UNS-a, 18. april 2016. godine u 11 sati

„Rezultati istraživanja o percepciji nasilja nad ženama među građanima Srbije“

Nedeljnik „Vreme“ je održao okrugli sto:

 

Istraživanje koje je sproveo Istraživački tim Nove srpske političke misli na reprezentativnom uzorku od 1200 ispitanica i ispitanika poklazalo je da gotovo 70 odsto građanki i građana smatra porodično nasilje velikim problemom. Njih 60 odsto veruje da društvo ne pridaje dovoljno važnosti problemu nasilja. Zanimljivo je da osam procenata ispitanih priznaje da je u sopstvenoj porodici primetilo nasilje, a čak 30,5 odsto u svom bližem okruženju. Kao glavni uzrok nasilja najveći broj ispitanih vidi lošu ekonomsku situaciju. Time takođe objašnjavaju i odluku žrtve da ostane sa nasilnikom.

 

O ovim i drugim temama proizašlim iz istraživanja govorili su:Ivana Rajić, članica Istraživačkog tima NSPM, Jelena Nikolić, članica Istraživačkog tima NSPM, Relja Pantić, Kancelarija poverenice za ravnopravnost i Tanja Ignjatović - Autonomni ženski centar

 

Istraživanje je urađeno u okviru medijskog projekta nedeljnika „Vreme“ pod nazivom „Vreme protiv nasilja“.                                                             

„Vreme protiv nasilja“ je sastavni deo projekta „Nasilje u porodici - Pogled uprt u evropsko pravo“ koji finansira Evropska unija (preko Delegacije EU u Srbiji) kroz medijski program.

Celokupno istraživanje objavljeno je kao specijalni dodatak nedeljnika „Vreme“ br. 1317 od 31. marta 2016. godine.   

 

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)


  Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs