Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  "Digitalno nasilje i njegova prevencija"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

10. 05. 2016. Press centar UNS-a, 10. maj 2016. godine u 11 sati

"Digitalno nasilje i njegova prevencija"

UNICEF je održao konferenciju za novinare

 

 

TEMA: Predstavljanje rezultata ankete među roditeljima o znanjima i stavovima u vezi sa rizicima i zloupotrebom dece na internetu.

 

 

Zbog sve veće uključenosti u svet komunikacija i interneta, deca su izložena različitim neprimerenim sadržajima i rizicima od zloupotrebe i iskorišćavanja, što je motivisalo UNICEF u Srbiji da doprinese produbljivanju znanja u ovoj oblasti i sagledavanju preventivne i zaštite uloge odraslih, a naročito roditelja. Anketu o znanju i stavovima roditelja o rizicima i zloupotrebi dece na internetu za UNICEF je sproveo Ipsos Strategic Marketing.

Ova inicijativa ima za cilj podizanje svesti o sigurnijem korišćenju digitalnih medija kod dece, mladih, roditelja i nastavnika, kao i prevenciju digitalnog nasilja. UNICEF-u su se u ovoj incijativi priključile poznate ličnosti među kojima su roditelji: TV voditeljka Ivana Zarić, radio voditeljka Gorica Nešović i Jelena Gajšek, televizijska voditeljka.

 

 

Učesnici konferencije subili: Severine Leonardi, zamenica direktora UNICEF-a u Srbiji, Dejan Radosavljević, direktor istraživanja, Ipsos Strategic Marketing, Vesna Dejanović, koordinatorka projekata za zaštitu dece UNICEF-a u Srbiji i Ivana Zarić, TV voditeljka

 Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)

 Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs