Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Prezentacija Centralnog registra planskih dokumenata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

25. 05. 2016. Press centar UNS-a, 25. maj u 11 sati

Prezentacija Centralnog registra planskih dokumenata

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republički geodetski zavod su održali konferenciju za novinare

 

TEMA: Prezentacija Centralnog registra planskih dokumenata

Đorđe Milić, v.d. pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za urbanizam i prostorno planiranje, učestvovao je u sredu, 25. maja 2016. godine u 11 časova, u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III), na prezentaciji Centralnog registra planskih dokumenata.

Na prezentaciji se obratio i Đorđe Vuković, specijalista za Geografski informacioni sistem u Republičkom geodetskom zavod, Milan Pavlović, v.d. direktora misije USAID u Srbiji i Boris Damnjanović, direktor kompanije OSA računarski inženjering.

Od 17. decembra 2015. godine gradovi i opštine obavezni su da sve novousvojene prostorne i urbanističke planove u digitalnom obliku dostave u Centralni registar, platoformu koja je razvijena u okviru Republičkog geodetskog zavoda uz podršku USAID Projekta za bolje uslove poslovanja.

Registar planskih dokumenata već sada sadrži oko 300 prostornih i urbanističkih planova koji su putem Interneta lako dostupni i pretraživi na internet stranici www.crpd.gov.rs putem adrese, katastarske parcele, ili jednostavnim klikom na određenu tačku na mapi Srbije.

Formiranje Centralnog registra planskih dokumenata trebalo bi da pomogne investitorima pri razmatranju potencijalnih lokacija za ulaganja, kao i javnim službama u postupku izdavanja građevinskih dozvola.

 

Govorili su: Đorđe Milić, v.d. pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastruktureĐorđe Vuković, specijalista za Geografski informacioni sistem, Milan Pavlović, v.d. direktora misije USAID-a Srbija i Boris Damjanović, direktor kompanije OSA

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs