Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Kako do unapređenja procedura zapošljavanja u javnom sektoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

26. 05. 2016. Press centar UNS-a, 26. maj u 11 sati

Kako do unapređenja procedura zapošljavanja u javnom sektoru

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i PALGO centar su organizovali okrugli sto

 

 

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i PALGO centar su organizovali okrugli stolu na kome je bilo reči o koracima i merama koje je potrebno preduzeti da bi se unapredile procedure zapošljavanja u javnom sektoru.

Okrugli sto je održan u četvrtak, 26. maja, sa početkom u 11 h u prostorijama Press Centra UNS-a, u Knez Mihailovoj 6/III.

Događaj je bio prilika da se govori o publikaciji „Preporuke za unapređenje zapošljavanja u javnom sektoru“, koja je nastala kao rezultat brojnih istraživanja i analiza u proteklih osamnaest meseci. Razgovaralo se o osnovnim problemima koji su prepoznati u javnom sektoru u procedurama zapošljavanja i načinima za njihovo prevazilaženje – normativno i u praksi. Posebna tema o kojoj je bilo reči je i vidljivost teme departizacije i racionalizacije u javnom sektoru. Naši sagovornici su pokušali da identifikuju na koji način postupaju mediji pri izveštavanju o ovim temama, da li je potrebno unapređenje ili promena pristupa, kao i koji su koraci koji je potrebno preduzeti u njihovom daljem izveštavanju o departizaciji i racionalizaciiji javnog sektora.

Govornici su pokušali i da daju osvrt na ekonomski aspekt racionalizacije javnog sektora – na strateške i druge dokumente i njihovu primenu, te na direktne i indirektne ekonomske i finansijske posledice neefikasnih i netransparentnih praksi u procesu zapošljavanja u javnom sektoru. Prezentovanje ovih nalaza i preporuka predstavljali su dobru priliku za razgovor sa različitim akterima o svim važnim temama koje se odnose na reformu javnog sektora i procedure zapošljavanja, kao i o mogućnostima za unapređenje regulatornog i institucionalnog okvira.

Na skupu su govorili: Jelena Jerinić, vanredna profesorka, Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu/PALGO Centar, Vladimir Vučković, Fiskalni savet, Slobodan Georgijev, BIRN Srbija i Bojan Klačar, CeSID (moderator skupa).

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs