Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Povratak starom srpskom kalendaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

01. 07. 2016. Press centar UNS-a, 1. jul 2016. godine u 11 sati

Povratak starom srpskom kalendaru

Dragan Jovanović je održao konferenciju za novinare

 

 

TEMA: Povratak starom srpskom kalendaru

Dana 22. juna ove godine, na letnju povratnicu Sunca, u Vidovoj akademiji na Suvoj planini održan je Peti naučni skup pod nazivom „Stari srpski kalendar i Srbi danas“. Posle iscrpnih izlaganja Slobodana Filipovića, Slobodana Jarčevića, Slaviše Miljkovića, Miloša Grozdanovića i Ljubiše Mitrovića, domaćin Skupa Dragan Jovanović je predložio da se uputi pismo Tomislavu Nikoliću, predsedniku Srbije, patrijarhu Irineju i Vladamiru Kostiću, predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti. U tom pismu traži se  da se vrati u zvaničnu upotrebu Stari srpski kalendar po kome smo, danas, u 7525. godini.

Učesnici Skupa u Vidovu predlažu da SPC, SANU i država Srbija obezbede održavanje naučnog skupa na kome će biti izneti neooborivi naučni dokazi o postojanju Starog srpskog kalendara, inače, najstarijeg na svetu. 

Ako je Vladimir Putin zadužio grupu ruskih akademika da nanovo ispitaju drevnu prethrišćansku istoriju Rusa i Slovena zašto Tomislav Nikolić sa SPC i SANU ne bi organizovao naučni skup na kome bi bili izneti neoborivi dokazi o Starom srpskom kalendaru po kome smo, danas, u 7525. godini

 Govorili su: Dragan Jovanović, novinar i pisac i Slobodan M. Filipović, etnolog i novinar

Zapis potopa iz Svetog pisma, koji se dogodio na Đurđevdan pre 7525 godine, obeležio je početak srpske kalendarske ere u neolitu. Ova tvrdnja, saglasna je starim srbskim državnim i crkvenim zapisima, koji uz Protokol srbskog kalendara u Zakonopravilu svetog Save s početka 13 veka, kao i zapisu Svetog pisma o datumu potopa u Postanju, jasno svedoče o jedinstvenom početku srbske kalendarske ere 5508 g.st.ere. Potop je planski izvršen cepanjem Atlasa (Južnih Karpata) u Đerdapskoj klisuri, od strane visokocivilizovanih došljaka iz kosmosa koji se pominju pod imenom Divovi u značenju Bogovi, sa jasnim ciljem iscrpljivanja Belog ili Panonskog mora, koji je omogućio “neolitsku revoluciju”, uslovljenu “ekstenzivnom zemljoradnjom” i “eksplozijom rađanja”.      

Pored toga, što je srpski jedini duhovni jezik na svetu, neki od duhovnih simbola Vinče kao što su “galaktički luk” ili “Časni krst” postoje samo u kulturi Srba, što svedoči o kontinuitetu njihovog iskonskog staništa u Podunavlju Helma gde su oni oduvek prisutni. Kultura je moć duha a Srbi narod van vremena i prostora, čije se znanje zasniva na osnovnim nebeskim kretanjima. Da bi razumeli kulturne tekovine Srba, moramo poznavati primordijalne cikluse, ali nedostatak ovog uvida već milenijumima  nije prepreka za prikrivanje i prisvajanje srpskog znanja, koje se po pravilu  pogrešno tumači. 

Duhovnost srpskog narodnog predanja, deo je nekadašnjeg opštečovečanskog znanja starih civilizacija koje su bile na višem kulturnom stupnju, jer se nisu zasnivale na religiji i ideologiji već na veri i znanju. Otuda, neolitska duhovnost srpskog narodnog predanja nalazi potvrde u mitologiji i savremenoj nauci, pre svega u astronomiji, kvantnoj fizici i heliocentričnoj meteorologiji.

Slobodan M. Filipović

 

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS

Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs