Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  "PARISKI RAZGOVORI – Između profesije i zanimanja"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

05. 10. 2016. Press centar UNS-a, 5. oktobar 2016. godine u 11 sati

"PARISKI RAZGOVORI – Između profesije i zanimanja"

Živadin K. Mitrović je organizovao promociju knjige

Press centar UNS-a/ SREDA, 5. oktobar 2016. godine u 11 sati

TEMA: Predstavljanje knjige "PARISKI RAZGOVORI – Između profesije i zanimanja"

U sredu, 5. oktobra, u 11 sati, u Pres centru UNS (Knez Mihailova 6/III) predstavljena je knjiga Živadina K. Mitrovića "PARISKI RAZGOVORI Između profesije i zanimanja"

O knjizi su govorili: Milisav Savić, književnik, prof. dr Dragan Bulatović, Gordana Milosavljević Stojanović, urednica i Živadin K. Mitrović, autor

Znalački uklopljena između profesije i zanimanja knjiga novinara i istoričara umetnosti Živadina K. Mitrovića oslikava uzbudljiv likovni život i procvat umetnosti koja je stvarala Evropu duha u XX veku. Pariski razgovori objedinjuju višedecenijske susrete sa najznačajnijim umetnicima s ovih prostora koji su se napajali energijom Pariza, istovremeno donoseći u Grad svetlosti boje i impresije tla s kojeg potiču. Veliki slikari nisu samo Mitrovićevi sagovornici već i prijatelji s kojima razmenjuje misli o umetnosti,   životu, duhovnosti, društvu, politici...

Svoju umetničku, a često i životnu priču u knjizi su ispričali: Risto Stijović, Milan Konjović, Majo Antoan Maliarakis, Milorad Bata Mihailović, Petar Omčikus, Jagoda Buić, Ljuba Popović, Đorđe Ivačković, Radovan Kragulj, Miloš Šobajić, Živojin Turinski, Mark Le Bot.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs