Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  “Participacija mladih sa hendikepom”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

30. 03. 2017. Press centar UNS-a, 30. mart u 10 sati

“Participacija mladih sa hendikepom”

Udruženje studenata sa hendikepom (USH) održalo je konferenciju za novinare

 

Konferencija  “Participacija mladih sa hednikepom” održana je u četvrtak 30. marta u 10 časova u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6/III.

Govorili su Ivana Antonijević, koordinatorka projekta RIOIS 2016, Milena Beočanin, pomoćnica sekretarke, Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda,  Snežana Klašnja, pomoćnica ministra, Ministarstvo omladine i sporta,  Dragana Malidžan Vinkić, koordinatorka za obrazovanje, Vladin tim za socijano uključivanje i smanjenje siromaštva SIPRU, Mian Janković, izvršni direktor Udruženja studenata sa hendikepom i Tatjana Nikoić, članica UO Krovne organizacije mladih Srbije i predsedavajuća Saveta za ravnopravnost i inkluzivno društvo.


Mladi sa hendikepom se zbog socijalnih barijera, diskriminacije, nedovoljne informisanosti i motivisanosti, suočavaju sa smanjenim mogućnostima za obrazovanje, lični razvoj i usavršavanje, samostalan i aktivan život. Neretko su isključeni iz aktivnosti  vršnjačke zajednice i nemaju mogućnost da koriste programe namenjene mladima. Upravo zbog toga projekat Regionalna inkluzivna omladinska inicijativa Srbije - RIOIS 2016 je posvećen uključivanju mladih sa hendikepom u aktivnosti omladinskih organizacija i organizacija za mlade tako što su mladi sa hendikepom kroz radionice osnaženi za samozastupanje; mladi iz omladinskih organizacija i kancelarija za mlade su obučeni za organizovanje servisa podrške i vršnjačke podrške za mlade sa hendikepom i kroz inkluzivne aktivnosti u lokalnim zajendicama uticali su na  povećanje vidljivosti mladih sa hendikepom. Inkluzivne lokalne aktivnosti obuhvatale su i radionicu sa lokalnim medijima u šest gradova.


Na konferenciji su predstavljeni rezultati i iskustva mladih koji su obuhvaćeni projektom, uloga Ministarstva omladine i sporta, kancelarija za mlade, organizacija civilnog društva i mladih sa hendikepom u povećanju uključenosti mladih sa henikepom u društvo kroz aktivnosti kancelarija za mlade i organizacija mladih i za mlade. Biće dati zaključci i preporuke.
Konferencija je organizovana u okviru projekta Regionalna inkluzivna omladinska inicijativa Srbije RIOIS 2016 koji realizuje Udruženje studenata sa hednikepom u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i u partnerestvu sa KZM Subotica, KZM Obrenovac, KZM Novi Pazar, Centrom za građanski aktivizam Denizen iz Svrljiga i Omladinskim kreativnim centrom iz Jagodine.

Udruženje studenata sa hendikepom (USH) je nevladina, nestranačka, neprofitna organizacija koja se bori za ostvarivanje i poštovanje ljudskih prava i izjednačavanje mogućnosti mladih i studenata sa hendikepom kroz kreiranje uslova za inkluzivno formalno i neformalno obrazovanje i primenu socijalnog modela.




 Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs