Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv raka jajnika-"Danas nam je struka potrebna"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

08. 05. 2017. Press centar UNS-a, 8. maj u 12 sati

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv raka jajnika-"Danas nam je struka potrebna"

Udruženje građana za borbu protiv raka jajnika “Progovori”, Udruženje ginekologa onkologa Srbije, Crne Gore i Republike Srpske i Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije su organizovale konferenciju za novinare

 

Press centar UNS-a/ PONEDELJAK, 8. maj 2017. godine u 12 sati

TEMA: Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv raka jajnika-"Danas nam je struka potrebna"

 

U čitavom svetu 8. maja obeležava se Svetski dan borbe protiv raka jajnika, najsmrtonosnijeg ženskog kancera. U Srbiji svake godine od raka jajnika oboli oko 750 žena, dok godišnje rak jajnika odnese više od 450 života. U svetu se godišnje registruje 250.000 novih slučajeva obolelih od raka jajnika, a 140.000 žena izgubi bitku sa ovom bolešću. Svakog dana u Srbiji dve žene obole od karcinoma jajnika, a jedna umre od ove bolesti. Rak jajnika je deseti najučestaliji rak kod žena i peti po smrtnosti od svih kancera koji pogađaju žene. 

Povodom Svetskog dana borbe protiv raka jajnika, Udruženje građana za borbu protiv raka jajnika “Progovori”, Udruženje ginekologa onkologa Srbije, Crne Gore i Republike Srpske i Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije organizovala je konferenciju za medije, a ispred Press centra u Knez Mihailovoj ulici od 10h do 14h na info štandu delile su se edukativne brošure i flajeri, popunjavao Upitnik o istinama i zabludama vezanim za rak jajnika, dok su lekari i predstavnici pacijenta bili na raspolaganju svim zainteresovanim građanima za savete, sugestije i odgovore koji se odnose na karcinom jajnika.

Na konferenciji za medije, na kojoj se premijerno emitovao dokumentarni film “ZORICA VELICKI, JEDNA OD NAS”, prisutima su se obratili: prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, doc. dr Ferenc Vicko, državni sekretar, Ministarstvo zdravlja RS, prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Srbije, prof. dr Vladimir Pažin, šef hirurške i onkološke službe GAK Narodni front, prof. dr Aljoša Mandić, načelnik odeljenja za ginekologiju Klinike za operativnu onkologiju IOV, Zorica Velicki, udruženje “Progovori” i Davor Duboka, izvršni direktor NORBS.

Moderator: Bojana Kesić

Svetski dan borbe protiv raka jajnika udružuje organizacije širom sveta koje se bave ovom temom, sa ciljem da se ideja o ranom otkrivanju simptoma bolesti i pravovremenom, adekvatnom lečenju što više proširi. Za žene koje žive sa tom bolešću, kao i za njihove porodice i prijatelje, obeležavanje ovog dana izgrađuje novi smisao u pružanju podrške u borbi za izlečenje.

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju. 


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs