Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  „Princip solidarnosti i zdravstveni sistem Srbije“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

07. 06. 2017. Press centar UNS-a, 7. jun u 12 sati

„Princip solidarnosti i zdravstveni sistem Srbije“

Fondacija Centar za demokratiju u saradnji sa Friedrich Ebert Fondacijom je organizovala debatu

 

Press centar UNS-a/ SREDA, 7. jun 2017. godine u 12 sati

TEMA: „Princip solidarnosti i zdravstveni sistem Srbije“


 

U sredu 7. juna 2017. godine je održana debata „Princip solidarnosti i zdravstveni sistem Srbije“, u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova broj 6/III. Debata je organizovana u okviru projekta Dijalog u centru, koji organizuju Fondacija Centar za demokratiju u saradnji sa Friedrich Ebert Fondacijom.

U godini u kojoj je Vlada Republike Srbije najavila najveća ulaganja u zdravstvu u poslednjih 70 godina, a suočavamo se sa ekonomskim zaostajanjem, nezaposlenošću i siromaštvom, postavljamo pitanja: Ima li Srbija strateški plan razvoja zdravstvene zaštite i javnog zdravlja? Koji su mehanizmi borbe protiv korupcije u zdravstvu? Da li je Fond za zdravstvo nemoćan u podršci lečenja teško obolele dece u inostranstvu? Da li odlazak našeg medicinskog osoblja na rad u inostranstvu ugrožava funkcionisanje zdravstvenih ustanova u Srbiji i koji su načini da se taj trend zaustavi? 
 
Uvodničari su bili: prof. dr Snežana Simić, Medicinski fakultet, Beograd, dr Dragan Lončar, Ekonomski fakultet, Beograd, Dušan Milisavljević, Narodna skupština Republike Srbije, Niš.

Moderatorka debate: Danica Vučenić, novinarka.
 
Centar za demokratiju ohrabruje i pokreće građane na izgradnju demokratskog i solidarnog društva,  unapređuje ekonomska, socijalna i kulturna prava i bori se za odgovorne i efikasne institucije kroz istraživanje, obrazovanje i javni dijalog.  

 

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs