Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Centralni savet Srba u Nemačkoj-most ka evropskom tržištu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

27. 10. 2017. Press centar UNS-a, 27.10.2017. godine

Centralni savet Srba u Nemačkoj-most ka evropskom tržištu

Centralni Savet Srba Nemačke u saradnji sa Omladinskim Savezom Srbije je organizovao konferenciju za novinare

 

Press centar UNS-a/ PETAK, 27. oktobar 2017. godine u 11 sati

TEMA: Centralni savet Srba u Nemačkoj-most ka evropskom tržištu

Konferencija za novinare je održana u petak 27. oktobra 2017. godine u 11 sati u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/3.

Nemačka nevladina organizacija Centralni Savet Srba Nemačke sa partnerom iz Srbije, Omladinskim Savezom Srbije organizuje projekat na temu “Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji - doprinos dijaspore“. Fokus projekta je na tržišno orjentisanim mladim preduzetnicima iz Srbije, njihovom susretu sa iskusnim kolegama iz Nemačke i srpske dijaspore u Nemačkoj. Na ovaj način želi se da mladim privrednicima iz Srbije se približi nemačko tržište. Brojni preduzetnici u Srbiji imaju želju da plasiraju svoje proizvode i usluge na nemačkom i evropskom tržištu. Za 50 godina migracije iz bivše Jugoslavije, neki od migranata su uspeli da dođu do značajnog preduzetničkog uspeha. Neki od njih traže novi poslovni izazov u zemlji svoje domovine. Obostrana razmena informacija, inovativnih rešenja, mogućnosti kao i uspešni primeri iz prakse su ključ uspeha.

Stručnjaci iz Nemačke značajno bi doprineli u prenosu znanja o osposobljavanju srpskih preduzetnika u vezi sa: mogućnostima za razvoj na inostranom tržištu, podsticanju veza, saradnji i istovremeno pomaganju u prevazilaženju problema na domaćem tržištu Srbije.

Ključni fokus će biti usklađivanje i prilagođavanje kapaciteta članova dijaspore i potreba domaćih aktera (uz razvijanje saradnje i potencijalno pokretanje i razvoj poslovanja).

Projekar se realizuje uz podršku fakulteteta za menadžment Univerziteta “UNION - Nikola Tesla”, a partner je www.zsdsrbija.com.

Prisutnim su se obratili: Milan Čobanov, predsednik Centralnog Saveta Srba u Nemačkoj, Hadži Strahinja Stojković, predsednik Omladinskog saveza Srbije, prof. dr Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžment i Dragana Nikolić, projekt menadžer Centralnog Saveta Srba u Nemačkoj.

 

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs