Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  (NE)PRIRODNO ZAČEĆE: Status vantelesne oplodnje u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

28. 11. 2017. Press centar UNS-a, 28. 11.2017. godine

(NE)PRIRODNO ZAČEĆE: Status vantelesne oplodnje u Srbiji

Udruženja Šansa za roditeljstvo i Centar za unapređenje zdravlja žena su organizovali panel diskusiju

 

Press centar UNS-a/ UTORAK, 28. novembar 2017. godine u 11 sati

TEMA: (NE)PRIRODNO ZAČEĆE: Status vantelesne oplodnje u Srbiji

 

Udruženja Šansa za roditeljstvo i Centar za unapređenje zdravlja žena su organizovali panel diskusiju povodom 30 godina od kad je u Srbiji rođena prva beba dobijena iz postupka vantelesne oplodnje i povodom pet godina rada projekta www.hocubebu.rs.

Okrugli sto je biti održan u utorak, 28. novembra 2017. godine u 11 časova u Press centru UNS (Knez Mihailova 6/III, Beograd).

Glavni govornici na događaju su bili: prof. dr Vesna Kopitović, Specijalna ginekološka bolnica Ferona, prof. dr Svetlana Spremović, KC Srbije, Ginekološko-akušerska klinika Višegradska, prof. dr Snežana Vidaković, KC Srbije, Ginekološko-akušerska klinika Višegradska, Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo idr Ivana Đurđević Starović, medicinska urednica sajta www.hocubebu.rs

O sajtu www.hocubebu.rs

Sajt ’Hoću bebu’ pokrenut je 1. novembra 2012. godine i od tad uspešno gradi zajednicu parova koji su zainteresovani za lečenje infertiliteta ili su već u tom procesu. Na sajtu je moguće pronaći informacije o svim aspektima lečenja neplodnosti, pregledima, procedurama, vantelesnoj oplodnji i njenim fazama, ali i kako održati zdravu trudnoću onda kada lečenje urodi plodom.

U okviru sajta Hoću bebu funkcioniše i psihološko savetovalište,  u kojem ginekolog i psiholog daju ogovore na pitanja i neodumice parova u vezi sa začećem i lečenjem od neplodnosti.

O Udruženju Šansa za roditeljstvo www.sansazaroditeljstvo.org.rs:

Udruženje parova Srbije u borbi za potomstvo je dobrovoljna, nevladina, neprofitna organizacija nastala kao podrška parovima koji se bore sa infertilitetom u Srbiji. Udruženje je ravnopravni član evropskog krovnog Udruženja Fertility Europe. Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja, da svako dobije šansu da bude roditelj.

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs