Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  "Bosna posle Josipa Broza Tita, Alije Izetbegovića i Osame bin Ladena/ "Kome smetaju "mali Rusi""
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

01. 06. 2018. Press centar UNS-a, 1. jun 2018. godine u 11 sati

"Bosna posle Josipa Broza Tita, Alije Izetbegovića i Osame bin Ladena/ "Kome smetaju "mali Rusi""

IK Filip Višnjić organizovao je promocije

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III)/ PETAK, 1. jun 2018. godine u 11 sati

 

"Bosna posle Josipa Broza Tita, Alije Izetbegovića i Osame bin Ladena/ "Kome smetaju "mali Rusi""


 

"EPITAF ZA BOSNU":

Knjiga govori o ružnom licu Bosne, tamnoj i skrivenoj strani identiteta male zemlje i muslimana, vidljivoj na svetskoj pozornici terorizma i ekstremizma... Knjiga govori o tome kako su Alija Izetbegović i Osama bin Laden, u samoj BIH, ali i na Balkanu, potpuno izmenili islam svojom ideologijom i arapskim novcem...

Zašto i kako je vehabizam bio razarajući u svom delovanju i na koji je način svaka teroristička grupa koja zloupotrebljava ime islama (od Al Kaide i njenih izdanaka u Siriji i Iraku, do Islamske države u Iraku i Boko Harama u Nigeriji, Al Šababa u Somaliji i Lashkar et Taibah u Pakistanu) bila inspirisana tom ideologijom i tim kultom smrti... Kakve su veze terorističke mreže iz BIH sa napadima u Londonu, Sankt Peterburgu, Stokholmu, Nici, Parizu i Briselu, i jesu li te akcije uspele da uvere Zapad da otrovna pretnja vehabizma ne može biti ignorisana...

 

"KOME TO SMETAJU MALI RUSI":

Knjiga je rezultat sistematskog istraživanja i analiziranja geopolitičkih procesa i sukoba, te bezbedonosnih fenomena poput terorizma, njegove ideološke dimenzije kao i mreže terorističkih organizacija koje predstavljaju izvore pretnje. Mora se priznati da knjiga predstavlja kompleksan i celovit uvid u sve bezbednosne aspekte delovanja velikih sila, pre svega američkog, britanskog i nemačkog delovanja, koji u realizaciji svojih interesa pribegavaju upotrebi radikalnih i ekstremnih paravojnih struktura i organizacija, ne brinući o posledicama takvog delovanja.

Militarizacija Evrope od strane Sjedinjenih Američkih Država uz korišćenje NATO-a; izrazita rusofobija i gomilanje vojnih efektiva i ratne tehnike na ruskim granicama ima svoju balkansku paradigmu. Upravo je autor uočio paralelu i specifičan odnos koji se sa izmišljene ruske pretnje veštački preslikava na Srbe, „male Ruse“ kako je to primetio autor u naslovu: napadi na Srbiju idu sa iste adrese sa koje idu i napadi na Rusiju.

Ova izuzetna knjiga predstavlja analitički predložak studije o geopolitičkim procesima i posledicama koje ti procesi izazivaju na prividno geopolitički nebitnom prostoru za velike sile, ali ujedno i prostoru na kome su sukobljavanja kroz vekove bila najdramatičnija u Evropi.

 

Govorili su:

- prof. dr Milimir Mučibabić, predsednik SPKD Prosvjeta Beograd

- Aleksandar Pavić, analitičar

- prof. dr Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci

- Dževad Galijašević, politički komentator i analitičar

- Dejan Mastilović, direktor IK Filip Višnjić, moderator

 

 

 

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs