Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Koliko je Srbija iskoristila bugarsko predsedavanje EU za ostvarivanje napretka u procesu pristupanja EU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

03. 07. 2018. Press centar UNS-a, 3. jul 2018. godine u 12 sati

Koliko je Srbija iskoristila bugarsko predsedavanje EU za ostvarivanje napretka u procesu pristupanja EU

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare projekta EU, Srbija i Zapadni Balkan

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III)/ UTORAK, 3. jul 2018. godine u 11 sati

Završna konferencija za medije projekta EU, Srbija i Zapadni Balkan - implementacija evropskih vrednosti i standarda - vladavina prava, razvijanje dobrosusedskih odnosa, privatnog preduzetništva, obrazovanja i kulture, pod nazivom: Koliko je Srbija iskoristila bugarsko predsedavanje EU za ostvarivanje napretka u procesu pristupanja EU je održana u utorak, 3. jula u 11 sati u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6, III sprat.


______________________________________________________________________________
Tokom svog predsedavanja EU u prvoj polovini 2018. godine Republika Bugarska i njena vlada na čelu sa g. Bojkom Borisovim posvetili su maksimalnu pažnju razvoju dobrosusedskih odnosa sa Srbijom i dali punu podršku u njenom pristupanju Evropskoj uniji, nedvosmisleno ističući važnost završetka integracionih procesa na Zapadnom Balkanu, u čemu Srbija ima presudnu ulogu.

O tome koliko je ovaj iskreni i prijateljski impuls Bugarske ka Srbiji dao rezultata i šta su najveći izazovi u pregovaračkom procesu Srbije sa EU, posle bugarskog predsedavanja, govorili su:

- Njegova ekselencija Radko Vlajkov,  ambasador Republike Bugarske u Srbiji: Bugarska inicijativa za podršku Srbiji u
procesu pristupanja EU

 - Vida Petrović Škero, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije i član Centra za pravosudna istraživanja: Stanje vladavine prava i pravosuđa u Srbiji i šta treba uraditi na putu ka EU

 - Zoran Ilić, vlasnik kompanije Biomelem, predstavnik sektora malih i srednjih preduzeća: Stanje sektora MSP u Srbiji i koliko su ona kapacitarna da učestvuju na jedinstvenom tržištu EU

 - Prof. dr Slavenko Grgurević, osnivač udruženja Eurobalkan: 17 godina Srbije na putu ka EU – da li smo se kockali sa svojom sudbinom i da li je 2025. realno očekivati Srbiju u EU?

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs