Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Predstavljanje izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

13. 12. 2019. Press centar UNS-a, PETAK, 13. decembar 2019. godine u 10.30 časova

Predstavljanje izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja

Državna revizorska institucija (DRI) održala je konferenciju za novinare

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 13. decembar 2019. godine u 10.30 časova

TEMA: Predstavljanje izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja

 

 

 

 


Konferencija je održana u petak, 13. decembra 2019. godine u 10.30 u pres centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova broj 6/3.


Na konferenciji su predstavljena tri izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja:



1. Izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja „Upravljanje industrijskim otpadom“

- U Republici Srbiji je tokom 2018. godine proizvedeno 11,6 miliona tona otpada, odnosno 1,7 tona otpada po stanovniku. Od ukupne količine otpada preko 9 miliona tona predstavlja industrijski otpad. U poređenju za zemljama Evropske unije, Srbija spada u zemlje sa najmanjim procentom tretiranog otpada.



2. Izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja „Materijalna podrška kao mera smanjenja siromaštva“

- U periodu 2016 - 2018. godine za materijalnu podršku godišnje je planirano oko 26 milijardi dinara (novčana socijalna pomoć, dodatak za pomoć i negu drugog lica, uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica i pomoć za osposobljavanje za rad). Od ukupno izvršenih sredstava, 58% se odnosi na novčanu socijalnu pomoć, a 42% na ostale vrste materijalne podrške.  Prema podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja broj korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć neznatno oscilira iz godine u godinu i prosečno iznosi 268 hiljada korisnika (109 hiljada porodica), od čega je 49% korisnika novčane socijalne pomoći radno sposobno. Dosadašnja praksa je pokazala da korisnici, uglavnom, dugo ostaju u sistemu socijalne zaštite.


3. Izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja „Prevencija poplava u Srbiji“

-   Poplave su sve učestalija pojava u Republici Srbiji, naročito bujične poplave. U poslednjih tri i po godine, Vlada RS proglasila je šest puta elementarnu nepogodu poplavu. Pojedine jedinice lokalne samouprave bile su pogođene skoro svaki put. Štete od poplava mere se milionima evra. Samo u maju 2014. godine, u 24 najpogođenije opštine, poplave su izazvale štetu oko 1,5 milijardi evra. Pri tom, na svaki dinar uložen u prevenciju poplava, štete se mogu umanjiti od tri do devet dinara.




U uvodnom delu konferencije govoriće dr Duško Pejović, predsednik Državne revizorske institucije i generalni državni revizor, dok će nalaze, zaključke i preporuke izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja predstaviti vođe timova ova tri izveštaja.

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

VREME:

PETAK, 13. decembar 2019. godine

10.30 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs