Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Eko-paket kreativni konkurs - svečana dodela nagrada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

26. 05. 2016. Press centar UNS-a, 26. maj u 13 sati

Eko-paket kreativni konkurs - svečana dodela nagrada

Ambasadori održivog razvoja i životne sredine su organizovali dodelu nagrada

 

Eko-paket, projekat koji je deo međunarodnog programa Eko-škole, održan je treću godinu zaredom u školskoj 2015/16 pod pokroviteljstvom kompanije Tetra Pak Production. Projekat je kreiran u cilju edukacije javnosti o tome koji su pravilni načini za odlaganje upotrebljene Tetra Pak ambalaže i podizanja svesti o tome koliko je važno imati odgovoran odnos prema prirodi. Projekat podrazumeva sakupljanje upotrebljene Tetra Pak ambalaže i organizovanje edukativnih radionica. Aktivnosti u okviru projekta prati i kreativni konkurs.

 

U ovogodišnjem  Eko-paket projektu učestvovalo je 45 Eko-škola širom Srbije. Edukativne radionice o reciklaži održane su u 15 osnovnih i srednjih škola, a na njima su učenici bili u prilici da vide proces reciklaže upotrebljene Tetra Pak ambalaže u palper mašini. Na kreativni konkurs stiglo je oko 800 radova iz 32 Eko-škole, koje su se takmičile u tri uzrasne kategorije pojedinačnih i grupnih radova. Škole koje su se najviše istakle u izradi kreativnih skulptura od upotrebljene Tetra Pak ambalaže su PU “Suncokreti” iz Vladimiraca, OŠ “Sveti Sava” iz Pirota i Visoka škola primenjenih strukovnih studija iz Vranja i svaka od njih je nagrađena nagradama u vrednosti od 100 000 dinara.

Kompanija Tetra Pak Production nagrađuje i najbolja tri pojedinačna rada u sve tri uzrasne kategorije, kao i mentore koji su motivisali najveći broj učenika da prijave svoje radove. Predviđene su i utešne nagrade za ukupno 10 Eko-škola.

 

Govornici: Ljubica Naumović, referent za zaštitu životne sredine, Tetra Pak Production, Aleksandra Mladenović, nacionalni koordinator međunarodnog programa Eko-škole i Milena Tabašević, rukovodilac Eko-paket projekta

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs