Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  UNS osniva klub frilensera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

12. 05. 2021. SREDA, 12. maj 2021. godine u 18 časova, Press centar UNS-a

UNS osniva klub frilensera

Udruženje novinara Srbije (UNS) osnovalo je Klub frilensera i honoraraca novinara, snimatelja i fotoreportera i pozvalo je kolege da se učlane u Klub.

 

U rastućem broju frilensera i honoraraca u srpskim medijima i onih koji za strane medije rade iz Srbije, UNS je prepoznao potrebu za okupljanjem i zajedničkim angažmanom ove, po mnogim pokazateljima, najugroženije grupe novinara i snimatelja.

Kolegama bez matičnih redakcija UNS će omogućiti: akreditacije za događaje, pravnu zaštitu, pomoć u izradi tipskih ugovora, pomoć u osiguranju opreme i životnom osiguranju, pomoć pri otkupu radnog staža, povoljnije ugovore o korišćenju usluga mobilne telefonije i druge olakšice u radu.

Formiranje kluba frilensera neophodan je korak za artikulisanje potreba i organizovanu borbu za ravnopravan status kolega koji trenutno rade u teškim uslovima - bez redakcija i ugovora, bez pravne i druge vrste zaštite, bez prava na akreditacije i amortizaciju opreme.

Osnivanje kluba održano je u sredu, 12. maja u 18 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III).  

  

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs