Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Predstavljanje portala „Srpska zemlja“ namenjenog pravnoj pomoći zaštite i ostvarivanja imovinskih prava izbeglih i raseljenih lica iz Federaciji BiH
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

25. 01. 2022. UTORAK, 25. januar 2022. godine u 11 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Predstavljanje portala „Srpska zemlja“ namenjenog pravnoj pomoći zaštite i ostvarivanja imovinskih prava izbeglih i raseljenih lica iz Federaciji BiH

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji održalo je konferenciju za novinare

UTORAK, 25. januar 2022. godine u 11 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

TEMA: Predstavljanje portala „Srpska zemlja“ namenjenog pravnoj pomoći zaštite i ostvarivanja imovinskih prava izbeglih i raseljenih lica iz Federaciji BiH

Konferencija za medije na kojoj su predstavljene dosadašnje i buduće aktivnosti na planu zaštite imovinskih i drugih prava Srba u Federaciji BiH koje sprovode zajednički institucije Republike Srpske i Republike Srbije održana je u utorak, 25. januara 2022. godine sa početkom u 11 časova, u Press centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III).

Na konferenciji je potpisan Sporazum o saradnji u oblasti zaštite i ostvarivanja imovinskih i stvarnih prava izbeglih i raseljenih lica i drugih lica koja polažu pravo na nekretnine u Federaciji Bosne i Hercegovine između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Odbora za zaštitu prava Srba iz Federacije BiH, te zvanično najavljeno otvaranje kancelarije za pravnu pomoć u Beogradu.

Ovom prilikom je predstavljen i portal namenjen pravnoj pomoći pod nazivom „Srpska zemlja“ koji je projektno podržala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Na konferenciji su učestvovavali:

  • Milimir Vujadinović, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije
  • Arno Gujon, v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije;
  • Vladimir Cucić, komesar Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije;
  • Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine;
  • Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i
  • Đorđe Radanović, koordinator rada kancelarija za pravnu pomoć Republike Srpske i predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH

Ovom konferencijom i svim prethodnim zajedničkim aktivnostima, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Fond za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine, žele da podignu vidljivost ove značajne teme za ostvarivanje imovinskih prava Srba u Federaciji BiH.

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

VREME:

UTORAK, 25. januar 2022. godine

11 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs