Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Srbija na rubu kosovskog sloma"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

26. 09. 2022. PONEDELJAK, 26. septembar 2022. godine u 12 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

"Srbija na rubu kosovskog sloma"

Pokret za odbranu Kosova i Metohije održao je konferenciju za novinare

PONEDELJAK, 26. septembar 2022. godine u 12 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

TEMA: "Srbija na rubu kosovskog sloma"

Učesnici:  

- Prof. dr Slobodan Samardžić

- prof. dr Časlav Koprivica

- prof. dr Miloš Ković

Pokret za odbranu Kosova i Metohije je nadstranačko udruženje najuglednijih srpskih javnih ličnosti, koje deluje na sprečavanju predaje južne srpske pokrajine u ruke albanskih secesionista i njihovih NATO zaštitnika, kao i na reintegraciji KiM u ustavno-pravni poredak Republike Srbije.

Detaljno o Pokretu i njegovim članovima videti na internet stranici: https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/

Predstavnici Pokreta predočili su medijima postojanje ozbiljnih nagoveštaja poslednje faze predaje Pokrajine odmetnutim kosmetskim Albancima. Na to ukazuje:

- Dodatno angažovanje Francuske i Nemačke u taktici ultimativnih pritisaka na državno rukovodstvo Srbije u pravcu kretanja ka nepovratnom rešenju

- Neodgovarajuće držanje državnog rukovodstva i njegovog lidera, predsednika Republike, u namerno stvorenoj dramatičnoj završnici dosadašnjih pregovora. Posebno je opasno stalno povlačenje i popuštanje beogradskih vlasti, od Briselskih sporazuma (2013) preko sporazuma o predaji elektroenergetskog sistema na KiM nelegalnom režimu u Prištini, do najnovijeg priznanja „kosovskih“ dokumenata i neometane izgradnje baza „KP“ na severu KiM.

- Odsustvo politike odvraćanja na domaćoj sceni – izbegavanje zahteva da u pregovorima učestvuje i ruski predstavnik, prihvatanje pregovora bez jasnih predloga tobožnjih posrednika, neposedovanje sopstvene pregovaračke pozicije Srbije i ograničavanje na pasivnu i reaktivnu poziciju; odbijanje da se i pomisli a kamoli zatraži da se pregovori vrate u UN.

- Postojanje nezvaničnog dokumenta (non-paper) zapadnih učesnika u kojem se jasno zagovara predaja Pokrajine od strane srpskih vlasti.

- Stvaranje gubitničke atmosfere u zemlji, zagovaranjem katastrofičnih scenarija.

- Odsustvo bilo kakvog pokušaja srpskih vlasti da se zaustavi ubrzana prodaja srpske zemlje južno od Ibra, čime se Srbija stavlja pred svršen čin faktičkog “razgraničenja” Srbije i “Kosova”, odnosno srpskog “Severa“ i albanskog „Juga“ na KiM.

Učesnici konferencije za medije upozoravaju na to da je sada na delu opasna igra svršenih činjenica i fatalističkog scenarija s ciljem da se pacifikuje svaki otpor navodno neumitnom toku događaja. Oni su izneli predloge drugačijeg gledanja i delovanja na konkretnu situaciju.

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

PONEDELJAK, 26. septembar 2022. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs