Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Uručenje nagrade „Đoko Vještica“ Milanu Popoviću za emisiju „Moja dedovina“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

26. 10. 2022. SREDA, 26. oktobar 2022. godine u 11 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Uručenje nagrade „Đoko Vještica“ Milanu Popoviću za emisiju „Moja dedovina“

Udruženje novinara Srbije uručilo je nagradu Milanu Popoviću

(Đoko Vještica, foto: Privatna arhiva)

Novinar RTS-a Milan Popović ovogodišnji je dobitnik nagrade „Đoko Vještica“ za emisiju „Moja dedovina“, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije (UNS). Nagrada će Popoviću je uručena u Press centru UNS-a 26. oktobra u 11 časova.

„Emisija je u skladu sa nagradom i liči na Đoku Vješticu zbog kontinuiteta u humanitarnom radu i dugotrajne aktivnosti. Ovde nije u pitanju akcija u kojoj Popović rešava jedan problem i staje, već svake nedelje prilježnošću da pomaže ljudima, animira i podstiče druge da i oni to čine“, obrazložio je predsednik žirija Branislav Baćović.

U emisiji „Moja dedovina“ Popović angažuje prijatelje, komšije, rođake na mobu i svi zajedno učestvuju u obnavljanju zapuštenih imanja.

„Ova emisija ima izrazito humanitarni karakter jer ne samo da pomaže mladim ljudima i mladim porodicama da se vrate na svoju dedovinu, već im pruža šansu za novi i drugačiji život“, navedeno je u predlogu za nagradu koji su poslali novinari RTS-a Dragana Kosjerina, Kristina Radenković Jelena Purković Simić, Stefan Popović i Vinka Marinović.

Odluku da Milan Popoviću pripadne nagrada za novinarsku humanost doneo je žiri koji su činili Branislav Baćović (predsednik i dobrotvor), Sanja Anđelković, Olivera Radić (prošlogodišnja dobitnica), Miloš Bato Milatović i Ljubenko Zvizdić.

Članovi žirija razmatrali su predloge u UNS-u, gledajući ponovo segment iz emisije „Moja dedovina“, dok su prošlogodišnja dobitnica Olivera Radić i Sanja Anđelković svoju odluku saopštile prisutnima telefonom i prethodno poslale obrazloženje pisanim putem.

„Verujem da neću morati da radim od 8 do 4 i da ću moći da budem na dedovini. Moj san je da se vratim na selo, kupim neku Fiću da može samo uzbrdo da izađe kad bude bilo snega“, govori karatistkinja u epizodi koja je emitovana na zasedanju žirija.

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.


VREME:

SREDA, 26. oktobar 2022. godine

11 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs