Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Novinarska etika u izveštavanju o spoljnoj politici i bezbednosti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

23. 10. 2024. SREDA, 23. oktobar 2024. godine u 10 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

"Novinarska etika u izveštavanju o spoljnoj politici i bezbednosti"

Press centar Udruženja novinara Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i Ambasadom Japana u Srbiji, poziva Vas na razgovor

SREDA, 23. oktobar 2024. godine od 10 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Press centar Udruženja novinara Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i Ambasadom Japana u Srbiji, poziva vas na razgovor sa uglednim japanskim komentatorom dnevnih novina Nikkei gospodinom Hirojuki Akitom, u sredu, 23. oktobra 2024. godine od 10 do 12 sati (Knez Mihailova br. 6, treći sprat, Beograd).

Krovna tema je "Novinarska etika u izveštavanju o spoljnoj politici i bezbednosti", a razgovor će voditi naša nagrađivana novinarka Ljubica Gojgić, autorka emisije Pravi ugao na Radio-televiziji Vojvodine.

 

Hirojuki Akita piše komentare, kolumne i analize o međunarodnoj bezbednosti i spoljnoj politici za dnevne novine Nikkei od 1987. godine. Radio je u odeljenju za političke vesti od 1998. do 2002. godine. Izveštavao je o unutrašnjim političkim dešavanjima, japanskoj spoljnoj i bezbednosnoj politici. Od 2007. do 2017. godine bio je viši urednik, a radio je i kao vođa tima za pisanje u Financial Times novinama u Londonu (od oktobra do decembra 2017. godine).

Bio je dopisnik iz Pekinga (1994-1998. godine) i glavni dopisnik iz Vašingtona (2002-2006. godine) gde je izveštavao iz Bele kuće, Pentagona i Stejt Departmenta tokom Bušove administracije.

Diplomirao je na Džiju Gakuen koledžu 1987. godine i magistrirao na Univerzitetu u Bostonu. Od 2006. do 2007. godine bio je saradnik programa SAD-Japan na Univerzitetu Harvard, gde je vodio istraživanja na temu odnosa između SAD, Kine i Japana. U martu 2019. godine, osvojio je Von-Ueda međunarodnu novinarsku nagradu za izuzetna postignuća u izveštavanju o međunarodnim odnosima.

Autor je dve knjige na japanskom. Prve “Anryu (Igre moći između SAD, Kine i Japana)” iz 2008. godine i knjige “Ranryu (Strateška konkurencija između SAD, Japana i Kine)” izašle 2016. godine.

Prisutnima će se obratiti Njegova Ekselencija gospodin Akira Imamura, ambasador Japana u Srbiji, predstavnici Ministarstva za evropske integracije i Udruženja novinara Srbije.

Broj učesnika je ograničen. Molimo Vas da potvrdite svoje prisustvo do petka, 18. oktobra, do 14 sati, na i-mejl: ana.petronijevic@uns.rs

 

VREME:

SREDA, 23. oktobar 2024. godine

10 sati

 

MESTO:

Press centar, UNS, Knez Mihailova 6/3,

Beograd

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs