PC info
29. 12. 2016.
Udruženje somelijera Vojvodine obeležilo deceniju postojanja
Tokom protekle decenije Udruženje somelijera Vojvodine, od desetak entuzijasta preraslo je u zančajnu organizaciju koja broji 150 članova
Sve je počelo 2006. godine kada je grupa od desetak entuzijasta završila prvu sertifikovanu obuku za somelijere u restoranu Jatak (danas Zak), u Novom Sadu. Po rečima Igora Lukovića, predsednika Udruženja, bio je to nukleus iz kojeg se kasnije razvilo Udruženje somelijera Vojvodine, koje danas broji preko 150 članova (od čega 60 aktivnih), i koje je do sada uspešno organizovalo 22 obuke, učestvovalo u svim značajnijim vinskim događajima u Srbiji, čiji članovi rade širom sveta, na brodovima, u ugostiteljskim objektima...
On je istakao da su somelijeri aktivni članovi vinske scene Srbije, pre svega u prodaji, napominjući da je saradnja Udruženja sa vinarima, ugostiteljima i uvoznicima vina svake godine sve bolja, jer imaju zajednički cilj da Srbiju ponovo načine vinskom zemljom.
Gospodin Luković se nada da će narednih deset godina Udruženje okupiti nekoliko puta više članova, a planovi su da reorganizovano Udruženje, koje je deo nacionalne asocijacije somelijera SERSA, sa kojom od osnivanja zajednički radi na edukaciji profesionalca u vinskom poslu i promociji i unapređenju vinske kulutre, aktivnije uključi u rad Međunarodne asocijacije A.S.I., tim pre jer će od 3. do 5. juna 2017. godine, u hotel Hajat - Beograd, biti održana ovogodišnja Generalna skipština A.S.I.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Komentari (0)
ostavi komentarNema komentara.