Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  „Škola filmske magije 6" u Gračanici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

17. 08. 2020.

„Škola filmske magije 6" u Gračanici

Dom kulture „Gračanica", u saradnji sa „GARGANTUAFILMS" iz Beograda, organizuje „Školu filmske magije 6" od 21. do 28. avgusta 2020. godine u Gračanici. Svi zainnteresovani mogu da se prijave od 18. do 20. avgusta u Domu kulture „Gračanica“ ili putem i-mejla.



U vremenu koronavirusa, kada veliki broj ljudi „režira, snima, montira i plasira“ širokoj javnosti svoje video radove, nastavnici Filmske magije biće u prilici da starim i novim polaznicima pomognu u stvaranju filma. Jedna od ključnih tema šeste po redu Filmske magije biće odnos filmske umetnosti prema savremenom trenutku i način na koji se stvaralac obraća publici.


 

„ŠFM 2020“ će biti održana u specifičnim okolnostima i upravo će to biti tema ovogodišnje radionice: „Kako se svetska pandemija odražava na život na Kosovu i Metohiji i kako se u tim uslovima može stvarati i komunicirati“ - rekao je Danilo Bećković povodom ovogodišnje škole.

Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz i moderan način.

Tokom trajanja škole biće obuhvaćeni sledeći kursevi iz sveta filmskog stvaralaštva:

- Režija – Danilo Bećković

- Scenario – Vesna Radovanović

- Kamera – Mihajlo Savić


NAPOMENA: Zbog situacije izazvanom pandemijom koronavirusa, predavanja će biti organizovana onlajn putem ZOOM aplikacije.

Pokrovitelj škole je Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade republike Srbije.




Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs