Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Sajam INTERVITIS INTERFRUCTA 2013.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

24. 10. 2012.

Sajam INTERVITIS INTERFRUCTA 2013.

Press centar- Danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavnik za štampu sajma INTERVITIS INTERFRUCTA Tomas Brandl i generalni sekretar Udruženja nemačkih vinara dr Rudolf Nikenig predstavili vodeći svetski sajam za proizvodnju vina, voća, voćnih sokova i žestokih alkoholnih pića.

Sajam će biti održan od 24. do 27. aprila 2013. u Štutgartu.

Organizatori sajma, Nemačko udruženje vinogradara (Deutscher Weinbauverband) i Štutgartski sajam (Messe Stuttgart), očekuju više od 600 izlagača i oko 40.000 stručnih posetilaca iz celog sveta.

INTERVITIS INTERFRUCTA je najvažniji tehnološki sajam na svetu za vinare, voćare, proizvođače voćnih sokova i žestokih alkoholnih pića, održava se svake treće godine u Štutgartu i predstavlja globalno sastajalište na kom se diskutuju i predstavljaju savremene tehnologije u  najmodernijem sajamskom centru u Evropi.

Očuvanje resursa, energetska efikasnost, inteligentno upravljanje otpadnom i tehničkom vodom, ekološke metode uzgoja i pravi odgovorina pitanje klimatskih promena – „na sajmu INTERVITIS INTERFRUCTA 2013. je tema održivosti sasvim jasno u centru pažnje“, kaže dr Rudolf Nikenig, generalni sekretar Nemačkog udruženja vinogradara.

Kao jedini događaj u ovoj branši, INTERVITIS INTERFRUCTA oslikava celokupni lanac procesa od uzgoja do plasmana: vina, voća, voćnih sokova i žestokih alkoholnih pića.

Mreži INTERVITIS INTERFRUCTA pripadaju i satelitske izložbe u Južnoafričkoj republici, Čileu, Indiji i Austriji. Predstavnik za štampu Tomas Brandl je izjavio: „U Štutgartu se tako svake treće godine sastaje ceo svet.“

Izložbenu ponudu INTERVITIS INTERFRUCTA čine četiri oblasti: tehnologija uzgoja i berbe, prerada i upravljanje procesima, tehnologija punjenja i pakovanja, i marketing i organizacija.

Značajan deo INTERVITIS INTERFRUCTA 2013. je demonstracija mašina, kao i radionica za degustaciju novih vinskih sorti iz nemačkih obrazovnih institucija, više foruma i posebnih izložbi na temu arhitekture, vinskog turizma itd.

Poseban događaj usmeren ka prezentaciji tehnološkog razvoja i noviteta biće dodela nagrade za inovaciju koja se i 2013. organizuje u sklopu INTERVITIS INTERFRUCTA.

Svečano uručivanje nagrada za inovaciju se kao i uvek održava u okviru gala večeri.

Više informacija o sajmu i pratećem kongresu: www.intervitis-interfructa.de

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs