Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Sastanak udruženja roditelja nestalih beba sa sudijama Višeg suda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

03. 12. 2020.

Sastanak udruženja roditelja nestalih beba sa sudijama Višeg suda

U petak 4. decembra 2020. godine zakazan je sastanak predstavnika Udruženja roditelja "NESTALE BEBE BEOGRADA" i „BEOGRADSKA GRUPA RODITELjA“ sa sudijama Višeg suda u Beogradu na temu primene Zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji.

Zakon je objavljen u "Službenom glasniku RS", br. 18/2020 od 3. marta, a stupio je na snagu 11. marta ove godine.

Sudije će odgovorati  na pitanja roditelja   u kojim slučajevima  će donositi rešenja da je beba preminula ili da je status deteta neutvrđen, da li će se "zatvarati" slučajevi ili će koristiti posebna ovlašćenja po Zakonu, da li imaju pritisak izvršne vlasti da  "zataškaju" aferu, da li će to biti kraj potrage roditelja da saznaju gde su deca, umrla ili živa, da li će novčana nadoknada biti kao ponuda da se ne traži dalje, itd....

Naša  Udruženje se inače, zalaže za to da svaki roditelje svoj slučaj može rešiti u državnim institucijama a ne na fejsu i ulici.

Sud je jedina nadležna institucija koji postupa po predlozima roditelja za utvrđivanje statusa dece, izvodi dokaze i utvrđuje šta se desilo sa bebom, da li je umla ili nije ili ili se to ne može utvrditi, a u tom slučaju, naš stav je jasan – nastavlja se potraga.“NESTALE BEBE BEOGRADA“ i „BEOGRADSKA GRUPA RODITELjA“.


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs