Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Humanitarna akcija „Pokloni osmeh“ od 24. do 26. decembra u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

24. 12. 2021.

Humanitarna akcija „Pokloni osmeh“ od 24. do 26. decembra u Beogradu

U okviru manifestacije „Božićna čarolija“, Alumni klub Fondacije dr Zoran Đinđić organizuje humanitarnu akciju Božićna pijaca „Pokloni osmeh“ koja će trajati od petka 24. decembra do nedelje 26. decembra od 10 do 22 časa, na platou ispred tržnog centra Promenada.

Po ugledu na „Weihnachtsmarkt“ - božićne pijace u nemačkim i austrijskim gradovima, Alumni klub Fondacije dr Zoran Đinđić  došao je na ideju da organizuje takav događaj i u Srbiji sa ciljem prikupljanja finansijskih sredstava prodajom kuvanog vina, punča, čaja i božićnih kolača, koja bi potom bila donirana u humanitarne svrhe Udurženju za dečiju i cerebralnu paralizu Južnobačkog okruga “Sunce” - Novi Sad.

Od osnivanja, Alumni klub je organizovao niz aktivnosti u cilju povećanja svesti o značaju humanitarnog rada i društvene odgovornosti.

U decembru 2011. godine organizovana je prva božićna pijaca „Pokloni osmeh” i tom prilikom sva prikupljena sredstva u iznosu od 81 400 dinara donirana su Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Decembra 2012. godine celokupna finansijska sredstva u iznosu od 111 512 dinara prikupljena su za Dom za duševno obolela lica „Čurug“, kao i u decembru 2013. godine kada je ovoj ustanovi doniran deo prihoda u iznosu od 45 000 dinara od božićne pijace organizovane u Beogradu.

U decembru 2014. godine 51 000 dinara opredeljena je za Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, dok je u decembru 2016. i 2017. godine ceo prihod u iznosu od 90 800 odnosno 126 000 dinara bio namenjen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a u decembru 2018. godine sav prihod od 145 450 dinara doniran je Savezu slepih Vojvodine.

Naposletku, decembra 2019. godine prikupljeni iznos od 244 000 dinara usmeren je Svratištu za decu i mlade u Novom Sadu. Sva sredstva su donirana u vidu konkretne opreme kupljene u dogovoru sa ustanovom kojoj su namenjena.

Foto: Alumni mrežu Fondacije dr Zoran Đinđić

Alumni mrežu Fondacije dr Zoran Đinđić osnovali su bivši stipendisti Programa stipendija nemačke privrede i Programa stipendija za srpske profesionalce u Austriji 2009. godine, a trenutno broji više od 500 mladih ljudi u Srbiji, koji su prošli program stručnog usavršavanja u Nemačkoj i Austriji.


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs