Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Radionice za izradu nakita namenjene osobama sa invaliditetom i osobama trećeg doba 21. i 28. maja u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

16. 05. 2022.

Radionice za izradu nakita namenjene osobama sa invaliditetom i osobama trećeg doba 21. i 28. maja u Beogradu

U okviru programa „Osnaženi - program namenjen osobama sa invaliditetom i osobama trećeg doba“, Udruženje "Feniks" poziva sve osobe sa invaliditetom i starije građane sa teritorije opštine Rakovica i grada Beograda, kao i predstavnike medija da učestvuju na radionicama za izradu nakita koje će biti održane 21. i 28. maja (21. maja od 17 do 20 časova u Opštini Rakovica i 28. maja od 17 do 20 časova u dvorišnom prostoru Udruženja osoba sa invaliditetom Feniks).

Radionice su deo humanitarno inkluzivnog projekta Udruženja Feniks i opštine Rakovice - Odeljenja za kulturu i obrazovanje Rakovice, namenjenog osobama sa invaliditetom i osobama trećeg doba, koji ima za cilj da pruži praktično i teorijsko znanje iz oblasti primenjene umetnosti-dizajna i izrade nakita. Polaznicima se pruža mogućnost edukacije sa posebnim akcentom na podsticaj da kasnije samostalno stvaraju umetnička dela koja mogu, uz podršku Udruženja, prodavati.

Kroz učešće na projektu, polaznici će raditi na razvoju sitne motorike, kreativnosti, logičkog povezivanja, osećaja za estetiku. Po završetku radionica će biti podeljeni sertifikati i zahvalnice. Sticanje znanja i veštine različitih tehnika izrade nakita će se odvijati kroz rad u tematskim celinama. Prva radionica održana je 14. maja.

Opština Rakovica ima svoj besplatan parking prostor i bezbedan prilaz za invalidska kolica.

Udruženje "Feniks" je dobrovoljno, nevladino i neprofitno Udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti promovisanja i pomoći osobama sa invaliditetom Srbije svih kategorija. Udruženje okuplja više od 100 osoba sa invaliditetom svih uzrasta iz svih gradova Srbije bez obzira na oblik, stepen i vrstu invaliditeta. Udruženje pribavlja sredstva od dobrovoljnih priloga, donacija, zaveštanja, poklona, finansijskih subvencija, pomoći drugih srodnih humanitarnih organizacija.

Od 2011. godine Udruženje "Feniks" je član Svetske Unije osoba sa invaliditetom sa sedištem u Istanbulu.


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs