Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Najava 9. Simpozijuma o E-mobilnosti i izložbe električnih automobila i punjača u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

17. 10. 2022.

Najava 9. Simpozijuma o E-mobilnosti i izložbe električnih automobila i punjača u Beogradu

Udruženje Emobilnost iz Slovenije i Eko Klub iz Srbije organizuju Deveti Simpozijum o E-mobilnosti koji će biti održan 19. i 20. oktobra 2022. godine u hotelu Metropol u Beogradu (sala Ivo Andrić), na kom se očekuje učešće oko 200 delegata iz šireg regiona Balkana i Jugoistočne Evrope.

 

U isto vreme (19. i 20. oktobra), posetioci će ispred Metropola moći da pogledaju najnoviji model električnog Mercedesa na izložbi električnih automobila i punjača.

Tokom prethodnih godina, Simpozijum je postao jedna od najpoznatijih evropskih konferencija u oblasti e-mobilnosti i tako privlači najveće stručnjake u različitim oblastima e-mobilnosti.

Ovogodišnji predavači dolaze iz Norveške, Nemačke, Holandije, Švajcarske, Austrije, Slovačke i Slovenije. Prethodnih osam godina domaćin je bila Slovenija, a ove godine je ona zemlja partner ovogodišnjeg Simpozijuma.

Emobilnost Slovenija i Eko Klub Srbija su dogovorili da narednih godina u Beogradu organizuju simpozijume, uz želju da Srbija postane zemlja partner i pokrovitelj i da nastave sa rešavanjem izazova u razvoju kružne ekonomije i zelene energije. E-mobilnost sa sobom nosi izazove, kao što su mreže, infrastruktura, finansijske i druge pogodnosti za vlasnike automobila, o čemu će biti diskusije na ovogodišnjem Simpozijumu.

E-mobilnost, kao jedan je od najvažnijih privrednih sektora i razvojnih potencijala, postaje sve važnija u savremenom svetu zbog životne sredine i zdravlja. Naša zajednička šira regija, poput inicijative Otvoreni Balkan, ima izvanrednu priliku (koju je Mate Rimac odlično iskoristio) da zahvaljujući iskustvu, tradiciji i znanju koje imamo u ovim oblastima, postane jedan od lidera u oblasti E-mobilnosti u Evropi.

Učešće su već potvrdile skoro sve automobilske kompanije koje proizvode električne automobile, pojedine velike svetske korporacije i najveće kompanije iz Srbije i šireg regiona, ELAAD (NL) BEM (D), PETROL (SLO9, TRIGLAV (SLO) NIS (SRB).

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs