Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  “Dani planinara Srbije” od 16. do 18. juna na Homoljskim planinama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

16. 06. 2023.

“Dani planinara Srbije” od 16. do 18. juna na Homoljskim planinama

Planinarski savez Srbije (PSS) poziva sve zainteresovane da učestvuju na manifestaciji “Dani planinara Srbije” koja će biti održana od 16. do 18. juna u Braničevskom okrugu.

Ovogodišnji domaćini, PSS, Planinarski klub „Vukan“ iz Požarevca i Planinarsko društvo „Gornjak“ iz Petrovca na Mlavi osmislili su da ove godine događaj bude u planinarskom retro stilu, a najbolje obučeni učesnici biće posebno nagrađeni.

Prvog dana, predviđeno je okupljanje dela učesnika, izložbe planinarskih fotografija i druženje u Izviđačkom domu Ždrelo koji je centralno mesto ovogodišnjeg planinarskog saborovanja.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu, 17. jun, u 9 časova, nakon čega će početi državno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji i usponi na vrhove Mali i Veliki Vukan. Poslepodnevni subotnji program rezervisan je za predstavljanje vodičkih ekspedicija i za promociju izdavačke delatnosti.  

Završnog dana, u nedelju, biće održano Državno prvenstvo u trekingu i trejlu, izveden uspon na Ježevac, a pripadnici Službe vodiča PSS vežbaće i demostrirati svoje znanje zainteresovanima.

Tokom tri dana trajanja manifestacije biće upriličen i bogat kulturno-umetnički program, predstavljanje turističke ponude, domaće radinosti sa Homolja, te promocija specijalizovane planinarske opreme.

Očekuje se da će centralna godišnja manifestacija u selu Ždrelo,  na samom ulasku u Gornjačku klisuru, okupiti nekoliko hiljada učesnika iz Srbije i regiona.

Atraktivna ferata „Gornjak“, zbog svoje popularnosti i velikog interesovanja, tokom Dana planinara Srbije biće korišćena isključivo uz prethodnu najavu i u terminima i rasporedu koje odrede njeni domaćini.

 Ovogodišnji, svojevrstan planinarski praznik,  podržalo je Ministarstva sporta Vlade Srbije, Sportski savez Srbije i lokalne samouprave Požarevca i Petrovca na Mlavi, kao i njihovi sportski savezi.

 

Osobe za kontakt:

Planinarski savez Srbije

Iso Planić – predsednik saveza 0658094065

Darko Dozet- predsednik Komisije za informisanje 0695120101

Organizatori:

Novica Mitić -predsednik PK „Gornjak“0628800014

Dejan Antić - predsednik PD Gornjak“ 0642345518

Takmičarske discipline:

Vladislav Matković – Državno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji 063329450

Jelena Tadić – Državno prvenstvo u planinskom trekingu 066106009

 

VIDEO MATERIJAL ZA POKRIVALICE MOŽETE PREUZETI SA:

https://we.tl/t-SP3M81lIul


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs