Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Karavan umetnosti 2023: 1. avgust - Kragujevac (Narodni muzej)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

31. 07. 2023.

Karavan umetnosti 2023: 1. avgust - Kragujevac (Narodni muzej)

Zbog velikog interesovanja ljubitelja umetnosti širom Srbije, Centar za promociju umetnosti i Galerija Aksios uz podršku Kulturno prosvetne zajednice Srbije pokreće novi krak „Karavana umetnosti“ koji kreće 1. avgusta iz Kragujevca, otvaranjem izložbe u galeriji Narodnog muzeja 1. avgusta u 19 časova.

Šireći pozitivni duh umetnosti, „Karavan umetnosti“ posetiće šumadijske gradove, među kojima će biti i Čačak kao Prva nacionalna prestonica kulture za 2023. godinu.

Na izložbama u šumadijskim galerijama ljubitelji umetnosti imaće priliku da vide više od 50 umetničkih dela 34 afirmisana stvaraoca.

„Karavan umetnosti“ u kratkom roku probudio je veliko interesovanje kako publike tako i umetnika koji su izložili svoja dela.

Prvi krak „Karavana umetnosti“ krenuo je 29. maja otvaranjem izložbe u galeriji Centra za kulturu Požarevac i učestvovalo je 17 slikara sa 30 umetničkih dela. Ovaj krak karavana nastavio je gostovanje po galerijama Braničevskog okruga: Malo Crniće, Petrovac na Mlavi, Žagubica, a izložbe u Požarevcu, Malom Crniću i Petrovcu na Mlavi pogledalo je više od 1000 posetilaca.

U Karavanu, pored likovnih zastupljeni su i drugi umetnici i kulturni stvaraoci, a omogućeno je učešće i mladim umetnicima koji još uvek nisu stekli afirmaciju kao i umetnicima iz okruženja gde se izložbe organizuju. Jedan od ciljeva karavana je i preko potrebna decentralizacija likovne i kulture uopšte.

U planu je i organizacija trećeg kraka „Karavana umetnosti“ koji će se organizovati za gradove Vojvodine a krenuće 15. avgusta otvaranjem izložbe u galeriji muzeja u Sremskoj Mitrovici.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs