Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  „I mi smo na Drini“ – 17. Međunarodna regata za osobe sa invaliditeom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

20. 08. 2024.

„I mi smo na Drini“ – 17. Međunarodna regata za osobe sa invaliditeom

17. Međunarodna regata za osobe sa invaliditetom pod sloganom „I mi smo na Drini – 2024.“, održana je od 16. do 18. avgusta u „Etno selu Vrhpolje“ na Drini. Na trasi Regate Gornja Trešnjica – Vrhpolje, ove godine je učestvovalo više od sedamdeset učesnika iz zemlje i regiona, što je rekord u odnosu na prethodne godine.

Regatu je po peti put organizovalo Udruženje za mlade i studente sa invaliditetom iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a uz podršku Turističke organizacije opštine Ljubovija i Opštine Ljubovija, Sportskog saveze osoba sa invaliditetom Beograd, „Etno sela Vrhpolje“ i Rafting kluba „Drinska regata“ na čelu sa Kapetanom Zoranom Vojinovićem koji se pobrinuo da svi učesnici stignu bezbedno do cilja u Vrhpolju.

Foto: Aca Perić

U ime Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja - sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, koji je podržao ovaj događaj, prisustvovala je Dragana Lazarević. 

Predsednik Udruženja za mlade i osobe sa invaliditetom Ivan Miletić je pozdravio prisutne regataše kojih je ove godine bilo 72, uzrasta od 7 do 77 godina, 55 iz Srbije, 17 iz Bosne i Hercegovine (10 iz Lukavca, 3 iz Cazina , 1 iz Teočaka, 3 iz Tuzle) i zahvalio se Ministarstvu i opštini Ljubovija na podršci. Ističe da danas proslavljaju 17 godina ove regate, od čega 5 godina u organizaciji Udruženja.

Foto: Aca Perić

Podršku regati su svojim prisustvom dali i članovi Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i mnogih drugih udruženja iz Čačka, Užica, Šapca, Kragujevca itd.

Nakon plovidbe i iskrcavanja, nastavljeno je druženje uz muziku i etno trpezu u "Etno selu Vrhpolje".

Foto: Aca Perić

Na ovaj način poslata je važna poruka da osobe sa invaliditetom mogu ravnopravno učestvovati u različitim društvenim aktivnostima kada su obezbeđeni adekvatni uslovi i podrška. 

Autor: Aca Perić

 

Izjava Predsednika Udruženja Ivana Miletića (Jutjub kanal Portal 015)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs