Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Promocija knjige ,,Učenje veština komunikacije – vodič za učenje novinarske profesije“ u nedelju, 20. oktobra, na Međunarodnom sajmu knjiga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

18. 10. 2024.

Promocija knjige ,,Učenje veština komunikacije – vodič za učenje novinarske profesije“ u nedelju, 20. oktobra, na Međunarodnom sajmu knjiga

Promocija knjige "Učenje veština komunikacije – vodič za učenje novinarske profesije", odgovornog urednika nedeljnika „Libertatea“, zamenika direktora NIU "Libertatea" i člana UNS-a Valentina Mika, biće održana za vreme Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu 20. oktobra, sa početkom u 12 časova. Promocija će biti održana u Hali 4 Beogradskog sajma, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Ovaj vodič je, kako navodi Mik, osmišljen sa ciljem da pruži pristupačan i sveobuhvatan uvod u svet novinarstva, nudeći čitaocima neophodna znanja i uputstva za razvoj novinarskih veština.

Valentin Mik u svojoj knjizi ističe da novinarstvo nije samo skup tehnika i pravila, već profesija čiji je osnovni zadatak istinito izveštavanje, promovisanje odgovornosti i podsticanje transparentnosti u društvu.

Knjiga obuhvata široku lepezu pogleda na novinarstvo - od etike i profesionalne odgovornosti, do tehnika prikupljanja informacija i načina na koji se novinarstvo prilagodilo digitalnoj eri.

Jedan od ključnih aspekata knjige je isticanje značaja novinarstva u očuvanju i promociji kulturne i jezičke raznolikosti, posebno u multikulturalnim sredinama poput Banata, gde je autor i sam aktivan.

Značajan aspekt knjige je, dodaje Mik, značaj kritičkog razmišljanja i procene izvora informacija, što je, kako kaže, od presudnog značaja u današnjem vremenu kada su lažne vesti i dezinformacije sve prisutnije.

Izdavač knjige je NIU „Libertatea“ iz Pančeva.

Na istom štandu, u ovo vreme, biće promovisana i knjiga Marijane Stratulat i Gordane Vlajić „O verodostojnosti sopstvenih otmica“, koju je takođe izdala NIU „Libertatea“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs