Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Promocija nove knjige novinara Milorada Komrakova „Lov na peti oktobar“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

10. 06. 2021. ČETVRTAK, 10. jun 2021. godine u 12 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd

Promocija nove knjige novinara Milorada Komrakova „Lov na peti oktobar“

Izdavačko preduzeće „Rad“ a.d. Beograd održalo je promociju nove knjige novinara Milorada Komrakova

ČETVRTAK, 10. jun 2021. godine u 12 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd

 

Promocija održana je u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihajlova 6/3 sprat, 10. juna 2021. godine sa početkom u 12,00 časova.

O knjizi su govorili predstavnik Izdavača, generalni direktor Nebojša Nikolić,  recenzent, novinar Vladan Dinić i autor.

U svojoj završnoj knjizi o petom oktobru: „Lov na peti oktobar“ (Godine koje su pojeli „dosovci“) Milorad Komrakov postavlja dilemu da li je 5. oktobar zaboravljen i da li su oni koji su ga izveli, uz stranu pomoć, razočarani.

Dvadesetogodišnjak, 5. oktobar,  je sve manje prisutan u javnosti a Ugovor sa narodom, koji su vođe DOS-a, potpisali, nije ispunjen. Autor, eksluzivno, činjenicama, dokazuje da 5.oktobar nije bila nikakva „mirna demokratska revolucija“ već puč i prevrat koji su pomogli oni, vrbovani u Srbiji,  i doušnici iz inostranstva. Džakovi deviza stizali su na adrese Otpora i onih koji su izdali Slobodana Miloševića. Autor otkriva nepoznate tajne o 5. oktobru, i pokazuje kako u udžbenicima  istorije danas nema tih činjenica o kojima prosvetni radnici moraju da ćute. Da li je taj datum važan u istoriji Srbije, ili će ostati  farsa koju je izveo prevareni narod!? O tome istoričari moraju napisati punu istinu, dok još ima živih, važnih svedoka, koji mnogo znaju. 

***

Knjigu Lov na peti oktobar" možete naručiti preko telefona broj: 061/3192670.

***

Teško je predvideti šta će o 5. oktobru javnost misliti za 10 ili 15 godina i da li će ga zvati revolucijom, prevratom ili državnim udarom. Možda će to bolje znati istoričari, rođeni posle 2000. godine ali  ne mogu se odbaciti mišljenja današnjih analitičara koji su svedoci tog događaja. Bilo bi interesantno sprovesti istraživanje u Srbiji, o tome da li je 5. oktobar bio samostalno, spontano delo srpskog naroda protiv Miloševića, ili su u svemu glavnu ulogu odigrali Zapad, strane sile, dolari i druge devize, svetske vođe koje mrze Srbiju i kojima je Milošević, bio trn u oku, glavna smetnja  ostvarivanju njihovih sumanutih ciljeva. U svakom slučaju, sve je više, revizionističkih razmišljanja o 5.oktobru! Ova knjiga svedoči o tome.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

VREME:

ČETVRTAK, 10. jun 2021. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs