Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

08. 07. 2021. Press centar UNS-a, ČETVRTAK, 8. jul 2021. godine u 12 časova

„Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“

Informativno-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji su organizovali tribinu

 

ČETVRTAK 8. jul 2021. godine u 12 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd

TEMA:„Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“

Informativno-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u četvrtak, 8. jula, u 12 sati u beogradskm Press centru UNS-a (Knez Mihailova 6/3) je organizovao tematsku tribinu pod naslovom „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“.

Na samom početku, u ime organizatroa i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, skup je pozdravio šef Predstavništva Mlađen Cicović, a moderator tribine bio je urednik portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ Đuro Bilbija.

Poslije pozdravne riječi emitovano je video obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i inserti iz intervjua Gideona Grajfa, predsjednika Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine, i Rafaela Izraelija, predsjednika Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine. 

Na tribini su govrili Darko Tanasković, Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Milorad Kojić, Goran Petronijević, Radomir Pavlović, Branko Lukić i Mile Poparić.

Povod za rganizovanje tribine predstavljaju izvještaji nezavisnih međunarodnih komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu i stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji.  Bilo je riječi o zločinima nad Srbima u ratnom Sarajevu i događajima koji su se odigrali u i oko Srebrenice za vrijeme rata u Bosni.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs