Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Promocija tri knjige Milorada Komrakova o korona virusu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

23. 12. 2021. ČETVRTAK, 23. decembar 2021. godine u 13 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova 6/III, Beograd)

Promocija tri knjige Milorada Komrakova o korona virusu

Izdavačka kuća Prometej iz Novog Sada i autor Milorad Komrakov održali su promociju knjiga

ČETVRTAK, 23. decembar 2021. godine u 13 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova 6/III, Beograd)

U četvrtak 23. decembra 2021. godine  sa početkom u 13,00 časova, u Press centru Udruženja novinara Srbije u Knez Mihailovoj br. 6/3 u Beogradu održana je promocija tri knjige novinara Milorada Komrakova o korona virusu.

Prva knjiga nosi naslov „Ubica iz Vuhana, druga Maske su brzo spale“ i treća Korona se otrgla kontroli“. Izdavač sve tri knjige je IP Prometej iz Novog Sada.

O knjigama su govorili recenzenti epidemiolog dr Branislav Tiodorović, epidemiolog dr Predrag Kon i autor.

Milorad Komrakov, novinar, rođen je 07.06.1955. godine u Vršcu. Završio je 11. beogradsku gimnaziju i Fakultet političkih nauka u Beogradu.  Oženjen je, ima ćerku i sina. Živi u Beogradu. Novinarstvom se bavi više od četrdeset godina.

Napisao je osam knjiga. Tri  o korona virusu.

U svojoj prvoj knjizi o korona virusu „Ubica iz Vuhana“ Milorad Komrakov piše o pojavi pandemije korona virusa koja prouzrokuje bolest Kovid-19 i koja je zavladala Planetom, početkom 2020. godine. Autor, nizom činjenica iz štampe, društvenih mreža i literature, pokušava da čitaocu pruži odgovor kako je virus nastao i gde se prvi put pojavio. Istražuje njegovo poreklo i analizira teorije zavera po kojima je virus veštački, namerno stvoren „negde“ u laboratoriji i pušten među svet! Piše o deset najsmrtonosnijih epidemija koje su se pojavile u svetu i stravičnim žrtvama koje su one nanele čovečanstvu.  Nabraja mesto i vreme pojave i broj zaraženih i umrlih koje su te pošasti odnele.

Pored analize Kovida-19 u Srbiji, autor hronološki beleži kako smo se borili, gde smo i kako nabavljali neophodnu medicinsku pomoć i da li smo na vreme reagovali. Komrakov objašnjava razloge uvođenja vanrednog stanja u Srbiji i policijskog časa širom gradova naše zemlje i piše o onima koji su se tome protivili i žestoko demonstrirali, napadajući i državni vrh zemlje.

Posebno su dragocene priče i svedočenja ljudi koji su preživeli Kovid-19 i savladali korona virus. Komrakov u ovoj knjizi podrobno istražuje i primere kako je virus korona pokosio SAD, Brazil, Švedsku, Veliku Britaniju, Rusiju, Francusku, Italiju, Indiju, Meksiko, praktično sve kontinente sem Antarktika. O svemu tome autor piše iz novinarskog, istraživačkog i istorijskog ugla posmatranja ove pošasti.

Recenzent ove knjige je profesor dr Branimir Nestorović.

U  svojoj drugoj knjizi o korona virusu „Maske su brzo spale“ autor opisuje šta se dešavalo u Srbiji posle ukidanja vanrednog stanja. Postavlja pitanja da li smo društvo koje razume samo zabrane kako bi se disciplinovalo, da li smo se svi prerano opustili, jer virus je još među nama. To se posebno odnosi na mlade koji su svojim noćnim izlascima, žurkama i slavljima, kao i fudbalski derbi Zvezde i Partizana kome je prisustvovalo 15.000. ljudi, značajno doprineli da krivulja zaraženih, sredinom jula 2020. godine, naglo krene da raste. Opisuje kako su bolnice, zbog naše nepažnje, postale pretesne pa su se oboleli iz Beograda upućivali u zdravstvene centre u unutrašnjosti Srbije. Komrakov analizira da li nam je tada pretilo pucanje zdravstvenog sistema i navodi da se ponovo razmišljalo o uvođenju policijskog časa. Problem je, međutim što smo, čini se, karantin i vanredno stanje vrlo brzo zaboravili. Skinuli smo maske...

Autor, u ovoj knjizi, prenosi delove planetarno popularnog filma „Plandemija" snimljenog po istoimenoj knjizi autora, doktorke, naučnika Džudi Mikovič, specijaliste infektologije, koji se neprestano uklanja i blokira na društvenim mrežama (Jutjub i Fejsbuk) s objašnjenjem da se radi o lažnoj vesti. Ovaj novi dokumentarac razgolićuje zdravstveni sistem, razotkrivajući šta pokreće programe vakcinacije, koje su stvarne uloge Svetske zdravstvene organizacije (WHO), Bila Gejtsa Tedrosa Adhanoma, Entonija Faučija i još mnogo toga.

Recenzent druge knjige o koroni je profesor dr Branislav Tiodorović.

U trećoj knjizi o korona virusu „Korona se otrgla kontroli“- Komrakov obrađuje period jul-novembar 2020. godine kada se, posle izvesnog zatišja, ova pošast, korona virus, ponovo pojavio u celom svetu i počeo da razara planetu! Reč je, najpre, o julskom talasu virusa koji je u Srbiji naglo počeo da odnosi živote, i to, ovoga puta, više mladih nego starijih osoba. Naglo se povećao broj svadbi, žurki, proslava, zabeleženi su protesti u Beogradu, rečju, okupljanja koja su postajala potencijalna žarišta zaraze. Nekoliko stotina lekara i neki mediji pokrenuli su pitanje da li država prikriva broj preminulih i uputili javne pozive za ostavke članova Kriznog štaba. Autor piše i o prvoj ruskoj vakcini protiv Kovida-19, nazvanoj „Sputnjik V“ koja je registrovana 11.08.2020. godine, ali i o trci koja se ubrzala u potrazi za cepivom, kao jedinim lekom koji će spasiti čovečanstvo. Naravno, odmah su krenule rasprave „za“ i „protiv“ vakcine.

Vakcinacija u Srbiji protiv korona virusa počela je 24.12.2020. godine. Vakcinu protiv virusa korona u Srbiji prva je primila premijerka Ana Brnabić, u Intitutu za virosologiju, vakcine i serume "Torlak" pred kamerama. Reč je o vakcini "Fajzer–Biontek".  

- Mi se nećemo zaustavljati dok se ne završi imunizacija stanovništva u Srbiji. Nećemo stati dok ne pobedimo korona virus - rekla je premijerka. Kao što smo i obećali, građani će imati na raspolaganju sve vakcine koje imaju dozvole u svojim zemljama i odobrenja relevantnih međunarodnih agencija, a koje će naravno proći i sve naše agencije i institute - rekla je Brnabić, a pedantno beleži autor knjige Milorad Komrakov.

Recenzent ove knjige je epidemiolog prof. dr Predrag Kon.


Knjige Milorada Komrakova možete naručiti pozivom na broj 061/ 319-2670

 

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

ČETVRTAK, 23. decembar 2021. godine

13 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs