Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  „Rat u Ukrajini – šta znači srpska neutralnost“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

19. 04. 2022. UTORAK, 19. april 2022. godine u 12 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

„Rat u Ukrajini – šta znači srpska neutralnost“

Informativno-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji organizovali su tribinu

UTORAK, 19. april 2022. godine u 12 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Tribina „Rat u Ukrajini – šta znači srpska neutralnost“

U organizaciji informativno-političkih portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u utorak, 19. aprila, u 12 sati u Press centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III) održana je tribina na temu „Rat u Ukrajini – šta znači srpska neutralnost“.

Prisutnima se obratio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na tribini su govorili: Darko Tanasković, Nenad Kecmanović, Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić, Željko Budimir, Slobodan Reljić, Milomir Stepić, Goran Petronijević, Dragomir Anđelković, Đuro Bilbija, Miloš Ković, a u ime organizatora i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji pozdravnu reč imaće Mlađen Cicović, šef Predstavništva.

Rat u Ukrajini postao je povod za nove i pojačane pritiske SAD na članice EU kao i ostale evropske zemlje da se uključe u primenu sankcija prema Rusiji. A pošto bi za najrazvijenije od njih prekid dotoka ruskih energenata značio i privredni kolaps, došlo je do razilaženja između članica EU.

Srbija se opredelila za neutralnost, a Srpska da je u tome sledi. Zato su sada suočene sa ultimtumom kolektivnog Zapada da odusutanu od neutralnosti i svrstaju se u antiruski front. Uz to, Srbija i Srpska su suočene sa novim pokušajima oživljavanja fantomskih bonskih ovlašćenja i to od strane nemačkog političara kojeg ni Moskva ni Peking ni Banja Luka ne priznaju kao Visokog predstavnika, s obzirom da njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN. Takođe su suočene sa novim pritiscima na Republiku Srpsku, u vidu uvođenja sankcija i bezbednosnih pretnji protiv srpskog člana Predsedništva BiH. Zaključcima sastanka 15.04.2022. godine, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik su potvrdili koordinaciju i jedinstvo u otporu tim pritiscima. Učesnici Tribine pokušali su da ponude procene o tome šta Srpsku i Srbiju čeka u narednom periodu i na koji način može da sačuva neutralnost.

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.


VREME:

UTORAK, 19. april 2022. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs