Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Zaštita ljudskih prava narušenih ratnim dejstvima u pojasu Gaze
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

23. 11. 2023. ČETVRTAK, 23. novembar 2023. godine u 12 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Zaštita ljudskih prava narušenih ratnim dejstvima u pojasu Gaze

Centar za obnovu međunarodnog prava održao je tribinu

ČETVRTAK, 23. novembar 2023. godine u 12 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Učesnici: advokat Goran Petronijević, predsednik Centra za obnovu međunarodnog prava; advokat Toma Fila; advokat Branko Lukić; advokat Miljkan Karličić; novinar Dragan Vujičić.

Tema: Zaštita ljudskih prava narušenih ratnim dejstvima u pojasu Gaze

Na tribini su pored učesnika bii prisutan i veliki broj pripadnika stručne javnosti iz oblasti međunarodnih odnosa i međunarodnog prava.

Tema tribine obrađena je sa više aspekata: istorijskog, gde su učesnici dali kratki osvrt na istoriju konflikta između Izraela i Palestine; međunarodno-pravnog, gde je akcenat bio na sagledavanju posledica urušavanja međunarodne pravne arhitekture u svetlu sukoba na Bliskom istoku; ratno-humanitarnog, sa posebnim osvrtom na određivanje karaktera sukoba i traženja uzročno posledične veze aktivnosti obe zaraćene strane; medijskog, gde je obrađena uloga medija u još jednom sukobu „ograničenog“ dejstva.

Učesnici tribine su pokušali da daju odgovore i na pitanja vezana za ulogu Međunarodnog krivičnog suda u procesuiranju zločina nad decom u ovom sukobu, analiziraju ponašanje mehanizama ovog Suda u ovom slučaju, kao i položaj Srbije i njeno određivanje u odnosu na aktuelnu praksu ove međunarodne institucije.

 

VREME:

 
ČETVRTAK, 23. novembar 2023. godine,

12 časova

 

MESTO:

Press centar, UNS, Knez Mihailova 6,

Beograd


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs