Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Konferencija izborne liste “Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

13. 12. 2023. SREDA, 13. decembar 2023. godine u 18 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Konferencija izborne liste “Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju”

Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Stranka budućnosti i razvoja, Građanska stranka Grka Srbije, Demokratska zajednica Hrvata, Građanski savez Mađara, Vojvođanski pokret, Tolerancija Srbije, Savez Jugoslovena, Unija ženske romske mreže i neromske mreže Srbije, Unija banatskih Rumuna i Društvo makedonsko – srpskog prijateljstva održali su na skup

SREDA, 13. decembar 2023. godine u 18 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Konferencija izborne liste „Zajedno za budućnost i razvoj - Koalicija za mir i toleranciju“ održana je u sredu, 13. decembra 2023. godine, sa početkom u 18 časova, u Press centru UNS-a (Knez Mihailova 6, treći sprat, Beograd).

Konferencija je završno obraćanje javnosti predstavnika izborne liste „Zajedno za budućnost i razvoj - Koalicija za mir i toleranciju“ i nastavak zajedničke saradnje Bošnjačke građanske stranke, Stranke Crnogoraca, Vlaške narodne stranke, Stranke budućnosti i razvoja, Građanske stranke Grka Srbije, Demokratske zajednice Hrvata, Građanskog saveza Mađara, Vojvođanskog pokreta, Tolerancije Srbije, Saveza Jugoslovena, Unije ženske romske mreže i neromske mreže Srbije, Unije banatskih Rumuna i Društva makedonsko – srpskog prijateljstva, započete 9. novembra 2023. godine potpisivanjem koalicionog sporazuma.

“Naziv izborne liste „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“ nas jasno definiše kao političku opciju koja se bori protiv sukoba, mržnje, nasilja, netrpeljivosti i podela koje su dominantne u Srbiji i regionu u poslednjih tri decenije. Niko bolje od predstavnika manjina ne zna koliko je značajno sačuvati mir i zbog toga ćemo tražiti podršku za mirna rešenja svih izazova koja se nalaze pred našom državom i regionom. Naša društva, i u Srbiji i u državama regiona, su dubinski podeljena duž različitih linija podela. Sve je namešteno da nas razdvoje od braće, komšija i prijatelja, a među nama je malo stvari koje nas dele i mnogo više onoga što nas spaja. Formiranjem multietničke i multikonfesionalne izborne koalicije želeli smo da pokažemo da moramo i možemo drugačije”, navode predstavnici liste.

Oni ističu da će lista „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“ čuvati različite etničke identitete i podsticati zajednički nacionalni – identitet građana Republike Srbije i da je prihvatanje međunacionalnih razlika moguće samo polazeći od njihovog razumevanja kao prednosti u smislu kulturno-socijalnog bogatstva zajednice koje joj daje njeno etnokonfesionalno šarenilo.

“Smatramo da je to najbolji garant razvoja i opstanka multikulturne i višenacionalne zajednice i zbog toga ćemo jačati osećaj ravnopravnosti, tolerancije i pripadnosti zajedničkoj državi. Smanjićemo etničke distance i očuvanje posebnosti ćemo usklađivati sa društvenom integracijom pripadnika nacionalnih manjina.  Podržavaćemo i olakšavati rad političkih partija nacionalnih manjina, nacionalnih saveta nacionalnih manjina i lokalnih saveta za međunacionalne odnose”, navode predstavnici liste.

Govornici:

- Marijana Ivović Vukotić, predsednica Stranke Crnogoraca

- Predrag Balašević, predsednik Vlaške narodne stranke

- Robert Karan, predsednik Vojvođanskog pokreta,

- Tomislav Stantić, zamenik predsednika Demokratske zajednice Hrvata,

- Laslo Rac Sabo, predsednik Građanskog saveza Mađara

- Vasilios Provelegios, predsednik Građanske stranke Grka Srbije,

- Jasminko Hadžisalihović, predsednik Bošnjačke građanske stranke

 

 

 

VREME:

 
SREDA, 13. decembar 2023. godine,

18 časova

 

MESTO:

Press centar, UNS, Knez Mihailova 6,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs