Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Promocija romana "SaMoRa"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

03. 06. 2024. PONEDELJAK, 3. jun 2024. godine u 19 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Promocija romana "SaMoRa"

Sanja Lukić održala je promociju romana

PONEDELJAK, 3. jun 2024. godine u 19 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

 Govorili su:

- Ilija Šaula, urednik

- Ivana Tanasijević, recezent 

- Sanja Lukić, autorka 


    Sanja Lukić je književnica, magistar pravnih nauka i menadžer u prodaji. Rođena u Prijedoru gde je završila osnovno i srednje obrazovanje. Studije pravnih nauka je završila u Banjoj Luci, gde je i magistrirala. Na Londonskom univerzitetskom koledžu završila je menadžment u prodaji, a na koledžu “Eseks” rad sa decom u obrazovnom sistemu Velike Britanije. Sanja ima raznoliko profesionalno iskustvo. Radila je na rehabilitaciji maloletnih prestupnika, bila je predavač u nekoliko osnovnih škola i bila na rukovodećim pozicijama u međunarodnim kompanijama u Ujedinjenom Kraljevstvu. Trenutno živi i radi u Londonu kao menadžer u lancu apoteka i sarađuje sa Nacionalnom zdravstvenom službom u Velikoj Britaniji.

           „SaMoRa“ je njen prvi roman, ali je u protekle dve decenije objavila više zbirki pesama: „U moru zrno” (2023), „Tajna bisera” (2022), „San Anđela” (2012), „Na obroncima sjećanja” (2003), „Između sreće i očaja“ (2002). Poezija Sanje Lukić prevođena je na italijanski, engleski, španski, turski, njemački i azerbejdžanski jezik.

(Sanja Lukić, foto: snimak ekrana/ YT kanal Sanja Lukić)

        Dobitnica je književne nagrade „Rastko Petrović” za zbirku „U moru zrno”  koja je proglašena za najbolju zbirku poezije u dijaspori na srpskom jeziku u 2023. godini, a to važno priznanje dodelila joj je Matica iseljenika  i Srba u regionu.

Zastupljena je u više antologija poezije i zbornika, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Među njima su: „Dudestan“ (2024), „Književnost i umetnost ne poznaju granice“ (2023), „Papel y Lapiz” (2023),  „Susaya -salam” (2023) i „Papirius” (2023).

Koautor je knjige “Mostovi”, objavljene 2004. godine. Sanja Lukić je aktivan član Književne radionice “Kordun”, gde objavljuje svoje radove i doprinosi radu i organizaciji udruženja. Učesnik je internacionalnih književnih manifestacija i festivala, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 

Promotivni video spot za roman možete videti OVDE

 

 

 

VREME:

PONEDELJAK, 3. jun 2024. godine,

19 sati

 

MESTO:

Press centar, UNS, Knez Mihailova 6,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs