Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  „Srpska između mirnog razdruživanja i Deklaracije“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

26. 06. 2024. Press centar, 26. jun u 12 časova

„Srpska između mirnog razdruživanja i Deklaracije“

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je organizovalo tribinu

SREDA, 26. jun 2024. godine u 12 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

TEMA: „Srpska između mirnog razdruživanja i Deklaracije“ 

U organizaciji informativno-političkih portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u srijedu, 26, juna, u 12 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III) je održana tribina pod nazviom „Srpska između mirnog razdruživanja i Deklaracije“.

U radu tribine učestvuju Darko Tanasković, Nenad Kecmanović, Aleksandar Vranješ, Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić i Srđan Perišić.

Uvodnu riječ u ime oganizatora imaće Mlađen Cicović, šef Predstavništva, a razgovor će moderirati Đuro Bilbija, urednik portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“.

Diskusija će biti koncentrisana oko sljedećih pitanja.

Deklaracija Svesrpskog sabora insistira na suštinskom i formalnom sprovođenju Dejtonskog sporazuma, što znači da daje podršku Srpskoj  da aktivira sve svoje entitetske nadležnosti. Da li će „aktiviranje SVIH nadležnosti“ biti predfaza mirnog razdruživanja ili zamjena (za neko vrijeme) za mirno razdruživanje?

Kako bi Sarajevo i njegovi zapadni pokrovitelji, EU i SAD, reagovali na „aktiviranje SVIH nadležnosti“ Republike Srpske? A kako Rusija, Kina, Mađarska i druge Srbima prijateljske zemlje?  Šta bi se moglo očekivati od pograničnih  Hrvatske i Crne Gore, kao i ostalih zemalja u regionu?

Da li Srpska treba da sačeka i uspori akcije da ne bi izavala šire turbulencije izvan BiH, ili treba da preuzme inicijativu računajući na proces multipolarizacije u svijetu? 

Da li bi to moglo biti iskorišćeno i sa Zapada i iz Sarajeva za ugrožavanje trenutnog dejtonskog statusa Srpske i njene međunarodne pozicije?

Vode li „aktiviranje SVIH nadležnosti“ i mirno razdruživanje osamostaljenju Srpske  ili, u sljedećem koraku, prisajedinjenju Srbiji?

 

VREME:

SREDA,  26. jun 2024. godine,

12 sati

 

MESTO:

Press centar, UNS, Knez Mihailova 6/3,

Beograd

 

_________________________________________________________________________________________

Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

_________________________________________________________________________________________


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs