UNS Press centar :: Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/rss.html Organizacija konferencija, okruglih stolova, skupova, seminara, tribine, uz pozivanje medija, vođenje konferencije, direktan prenos putem interneta, snimak,press kliping sr http://presscentar.uns.org.rs/img/logo.png UNS Press centar :: Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/rss.html Promocija nove knjige novinara Milorada Komrakova „Lov na peti oktobar“ http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/4011/promocija-nove-knjige-novinara-milorada-komrakova-lov-na-peti-oktobar.html Izdavačko preduzeće „Rad“ a.d. Beograd održalo je promociju nove knjige novinara Milorada Komrakova ]]> ČETVRTAK, 10. jun 2021. godine u 12 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd

 

Promocija održana je u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihajlova 6/3 sprat, 10. juna 2021. godine sa početkom u 12,00 časova.

O knjizi su govorili predstavnik Izdavača, generalni direktor Nebojša Nikolić,  recenzent, novinar Vladan Dinić i autor.

U svojoj završnoj knjizi o petom oktobru: „Lov na peti oktobar“ (Godine koje su pojeli „dosovci“) Milorad Komrakov postavlja dilemu da li je 5. oktobar zaboravljen i da li su oni koji su ga izveli, uz stranu pomoć, razočarani.

Dvadesetogodišnjak, 5. oktobar,  je sve manje prisutan u javnosti a Ugovor sa narodom, koji su vođe DOS-a, potpisali, nije ispunjen. Autor, eksluzivno, činjenicama, dokazuje da 5.oktobar nije bila nikakva „mirna demokratska revolucija“ već puč i prevrat koji su pomogli oni, vrbovani u Srbiji,  i doušnici iz inostranstva. Džakovi deviza stizali su na adrese Otpora i onih koji su izdali Slobodana Miloševića. Autor otkriva nepoznate tajne o 5. oktobru, i pokazuje kako u udžbenicima  istorije danas nema tih činjenica o kojima prosvetni radnici moraju da ćute. Da li je taj datum važan u istoriji Srbije, ili će ostati  farsa koju je izveo prevareni narod!? O tome istoričari moraju napisati punu istinu, dok još ima živih, važnih svedoka, koji mnogo znaju. 

***

Knjigu Lov na peti oktobar" možete naručiti preko telefona broj: 061/3192670.

***

Teško je predvideti šta će o 5. oktobru javnost misliti za 10 ili 15 godina i da li će ga zvati revolucijom, prevratom ili državnim udarom. Možda će to bolje znati istoričari, rođeni posle 2000. godine ali  ne mogu se odbaciti mišljenja današnjih analitičara koji su svedoci tog događaja. Bilo bi interesantno sprovesti istraživanje u Srbiji, o tome da li je 5. oktobar bio samostalno, spontano delo srpskog naroda protiv Miloševića, ili su u svemu glavnu ulogu odigrali Zapad, strane sile, dolari i druge devize, svetske vođe koje mrze Srbiju i kojima je Milošević, bio trn u oku, glavna smetnja  ostvarivanju njihovih sumanutih ciljeva. U svakom slučaju, sve je više, revizionističkih razmišljanja o 5.oktobru! Ova knjiga svedoči o tome.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

VREME:

ČETVRTAK, 10. jun 2021. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 10 Jun 2021 11:34:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/4011/promocija-nove-knjige-novinara-milorada-komrakova-lov-na-peti-oktobar.html
"Problematike vezane za projekat termoelektrane Kolubara B" http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/4008/problematike-vezane-za-projekat-termoelektrane-kolubara-b.html Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS) održala je konferenciju za novinare ]]>  

ČETVRTAK, 3. jun 2021. godine u 10 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd


Tema: "Problematike vezane za projekat termoelektrane Kolubara B"

 

Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS) održala je konferenciju za novinare na kojoj je bilo reči o različitim aspektima koja se vezuju za projekat izgradnje termoelektrane Kolubare B, koju je ministarstvo nedavno stopiralo. 

Na konferenciji je bilo reči o položaju meštana i radnika, o ekološkim i socijalnim prilikama i posledicama odustajanja od izgradnje, o menadžmentu Elektroprivrede Srbije, o perspektivama za poboljšanje situacije u energetici, te će govornici odgovarati na pitanja novinara.

 

Govorili su:

- Zvezdan Kalmar, predsednik Koalicije za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS)

- Mirjana Jovanović, projekt koordinatorka Beogradske otvorene škole (BOŠ)

- Željko Stojković, predsednik Srpskog centra ekologije (SRCE), Lazarevac

- Marko Jovanović, udruženje "Deluj lokalno razmišljaj globalno", Veliki Crljeni

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

VREME:

ČETVRTAK, 3. jun 2021. godine

10 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Thu, 3 Jun 2021 11:18:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/4008/problematike-vezane-za-projekat-termoelektrane-kolubara-b.html
Svetski dan borbe protiv karcinoma krvi http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3981/svetski-dan-borbe-protiv-karcinoma-krvi-.html Udruženje obolelih od limfoma LIPA je organizovalo konferenciju za novinare ]]>

Povodom obeležavanja svetskog dana borbe protiv karcinoma krvi, koji je se u svetu ustanovljen 2014. godine, Udruženje obolelih od limfoma LIPA je održalo konferenciju za novinare  28. maja sa početkom u 11 časova u Press Centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III.  Ovom prilikom Udruženje LIPA je predstavilo rezultate velike ankete „Kvalitet života i lečenja pacijenata sa limfomom i HLL u Srbiji“.

Anonimna, online anketa bila je dostupna našim pacijentima i njihovim negovateljima u periodu od 01.02.2021. do 10.04.2021. U tom periodu prikupljeno je 872 uspešno popunjene ankete. Na osnovu rezultata dobijenih i obrađenih izrađen je izveštaj koji pokriva širok spektar tema. Podatke sadržane u publikaciji Udruženje će koristiti u daljem radu u cilju podizanja nivoa svesti javnosti o limfomu i HLL.

Takođe, ovaj izveštaj će biti korišćen u svrhu osnaživanja i informisanja naših pacijenata, članova njihovih porodica, zdravstvenih radnika i drugih činilaca zdravstvenog sistema o eventualnim problemima sa kojima se pacijenti suočavaju u periodu lečenja i oporavka.

Na tribini su govorili:

  • Doc.dr Darko Antić, direktor klinike za hematologiju, UKCS i predsednik Srpske Limfomske grupe
  • Asist. prim. dr sc. med. Zorica Cvetković, načelnik Službe hematologije Kliničko-bolničkog centra  Zemun  
  • Maja Kocić, predsednica Udruženja LIPA
  • Aleksandra Mladenović, pacijent i član Udruženja LIPA

 

Svetski dan borbe protiv karcinoma krvi uspostavljen je 2014. godine sa ciljem da se poveća nivo svesti javnosti o karcinomima krvi i njihovim simptomima. U svetu, svakih 35 sekundi neko dobije dijagnozu hematološkog maligniteta1. Pacijenti kasne sa odlaskom kod lekara jer ovi karcinomi imaju nespecifične simptome, koji mogu biti simptomi nekih manje ozbiljnih stanja, kao što su: bezbolni uvećani limfni čvorovi, najčešće na vratu, ispod pazuha i u preponama, neobjašnjivi gubitak težine, groznica i blago povišena temperature, stalno kašljucanje, glavobolje, bolovi u kostima i leđima, malaksalost…

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.]]>
Fri, 28 May 2021 09:58:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3981/svetski-dan-borbe-protiv-karcinoma-krvi-.html
„Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH“ http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3998/izvorni-dejton-ili-mirni-razlaz-u-bih.html Informativno-političkih portal „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Vas pozivaju na tribinu ]]>  

ČETVRTAK, 27. maj 2021. godine u 14 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd

TEMA: „Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH“

U organizaciji informativno-političkih portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u četvrtak, 27. maja, u 14 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/3) održana je tribina na temu „Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH“.


Na tribini su učestvovali srpski član i predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i:

- Darko Tanasković

- Željko Budimir

- Srđan Perišić

- Aleksandar Pavić

- Nenad Kecmanović

- Zoran Milivojević

- Slobodan Reljić

- Aleksandar Vujović

- Aleksandar Vranješ


U ime organizatora i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učesnike je pozdravio šef Predstavništva Mlađen Cicović, a tribinu je moderirao urednik portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ Đuro Bilbija.

Tribina „Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH“ rezultat je nastojanja da se i sa ove strane Drine čuju razmišljanja i prijedlozi koji bi možda mogli pomoći u pripremi platforme za razgovore sa predstavnicima Federacije BiH o budućnosti Bosne i Hercegovine – bez inostranih posrednika, što je početkom maja inicirala Skupština Republike Srpske.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Thu, 27 May 2021 14:00:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3998/izvorni-dejton-ili-mirni-razlaz-u-bih.html
Pravni i rudarski teror nad ljudima u okolini Bora http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3991/pravni-i-rudarski-teror-nad-ljudima-u-okolini-bora-.html Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS) je organizovala konferenciju za novinare ]]> Tema: Pravni i rudarski teror nad ljudima u okolini Bora 

Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS) je organizovala konferenciju za novinare na kojoj je bilo reči o pravnoj nesigurnosti, kršenju ljudskih prava i zagađenju koje se duže vreme dešava nad više sela i zajednica u okolini Bora.

Na konferenciji je bilo reči o sledećim temama:  

- da li rudnik Novo Cerovo poseduje potrebne dozvole za eksploataciju? Informacije koje imamo to dovode u pitanje.

- meštanima se uzima zemlja bez plaćanja.

- država je privatnoj firmi omogućila eksproprijaciju za privatne interese. Vlasnici rudnika ulaze u privatne posede. Oštećeni, ako ne prihvate mizernu nadokandu za zemlju moraju sudskim putem da traže zaštite za svoju imovinu od bagatelisanja

KORS je pre dva meseca predao inicijativu za ocenu ustavnosti važećeg Zakona o rudarstvu i ekološkim istraživanjima u delu koji se bavi neograničenim omogućavanjem proglašavanja  javnog interesa za istraživanje i eksploataciju minerala i ruda na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Ćutanje Ustavnog suda omogućava da se ova praksa nastavlja.

Na konferenciji su govorili:

- Zvezdan Kalmar, koordinator Koalicije za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS)

- Dr Predrag Balašević, predsednik Vlaške narodne stranke

- Slaviša Žurž, Udruženje Čukaru Peki

- Miodrag Živković, meštanin sela Slatina

Nakon konferencije za štampu je  predstavljen konkurs KORS: „Religija i klimatske promene“ 

https://kors.org.rs/konkurs-religija-i-klimatske-promene/

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 26 May 2021 13:04:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3991/pravni-i-rudarski-teror-nad-ljudima-u-okolini-bora-.html
Medalje za karatiste na Evropskom prvenstvu http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3995/medalje-za-karatiste-na-evropskom-prvenstvu-.html Karate federacija Srbije održala je konferenciju za novinare ]]> Naši reprezentativci u karateu su na Evropskom prvenstvu za seniore koje je održano od 19. do 23. maja u Poreču (Hrvatska) osvojili dve medalje (zlatnu i srebrnu).

Takođe i naši sportisti sa invaliditetom su na Evropskom prvenstvu za parakarate postigli odličan rezultat i osvojili dve bronzane medalje.

U čast osvajača medalja organizovana je konferencija za novinare u utorak 25. maja 2021. godine u 12 sati u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/3

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

 

VREME:

UTORAK, 25. maj 2021. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 25 May 2021 14:07:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3995/medalje-za-karatiste-na-evropskom-prvenstvu-.html
„Ne odlaži vreme je za posao“ http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3983/ne-odlazi-vreme-je-za-posao.html Udruženje pacijenata obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS) je organizovalo konferenciju za novinare ]]> PONEDELJAK, 24. maj 2021. godine u 11 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd

Udruženje pacijenata obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS) je organizovalo konferenciju za novinare povodom realizacije EULAR-ovog ( Evropska liga za borbu protiv reumatizma) projekta „Ne odlaži vreme je za posao“ sa ciljem da se što veći broj obolelih od reumatskih bolesti motiviše za rad.

 

Govornici

- Prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Prim. dr Mirjana Lapčević, predsednik Udruženja pacijenata obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS)

- Prof. dr Mirjana Šefik Bukilica, predsednik Udruženja reumatologa Srbije (UReS)

- Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije

- Nada Soković, službenik za metodologiju profesionalne rehabilitacije iz Nacionalne službe za zapošljavanje

- Srđan Andrijanić, pravno kadrovski analitičar iz Nacionalne službe za zapošljavanje

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Mon, 24 May 2021 09:22:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3983/ne-odlazi-vreme-je-za-posao.html
"Mediji u privatnom i javnom vlasništvu - prava i odgovornosti" http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3978/mediji-u-privatnom-i-javnom-vlasnistvu---prava-i-odgovornosti.html Agencija Think je organizovala okrugli sto ]]>  

PETAK, 21. maj 2021. godine u 12 časova, Knez Mihailova 6/III, Beograd

TEMA": Mediji u privatnom i javnom vlasništvu - prava i odgovornosti"

 

 

Učesnici:

- Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije

- Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije

- Zoran Panović, novinar i publicista

- Saša Mirković, bivši državni sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja 

Moderator skupa Gorislav Papić

Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 21 May 2021 09:58:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3978/mediji-u-privatnom-i-javnom-vlasnistvu---prava-i-odgovornosti.html
"Ko progoni lidere Pokreta Živim za Srbiju?" http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3977/ko-progoni-lidere-pokreta-zivim-za-srbiju.html Pokret Živim za Srbiju je organizovao konferenciju za novinare ]]>  

ČETVRTAK, 20. maj 2021. godine u 13 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova 6/III, Beograd)

TEMA: "Ko progoni lidere Pokreta Živim za Srbiju?"

Govorili su:

- Dr Jovana Stojković, predsednik Pokreta Živim za Srbiju

- Tamara Bradić, potpredsednik Pokreta Živim za Srbiju

- Milina Dorić, zamenik predsednika Pokreta Živim za Srbiju

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 20 May 2021 12:52:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3977/ko-progoni-lidere-pokreta-zivim-za-srbiju.html
Komemoracija povodom smrti Aleksandra Vasića, pomoćnika glavnog i odgovornog urednika informativnog programa televizije Pink http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3975/komemoracija-povodom-smrti-aleksandra-vasica-pomocnika-glavnog-i-odgovornog-urednika-informativnog-programa-televizije-pink.html Komemoracija održana je u utorak, 18. maja u 12 časova u Press centru UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd) ]]>

]]>
Tue, 18 May 2021 11:34:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3975/komemoracija-povodom-smrti-aleksandra-vasica-pomocnika-glavnog-i-odgovornog-urednika-informativnog-programa-televizije-pink.html
UNS osniva klub frilensera http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3966/uns-osniva-klub-frilensera.html Udruženje novinara Srbije (UNS) osnovalo je Klub frilensera i honoraraca novinara, snimatelja i fotoreportera i pozvalo je kolege da se učlane u Klub. ]]>  

U rastućem broju frilensera i honoraraca u srpskim medijima i onih koji za strane medije rade iz Srbije, UNS je prepoznao potrebu za okupljanjem i zajedničkim angažmanom ove, po mnogim pokazateljima, najugroženije grupe novinara i snimatelja.

Kolegama bez matičnih redakcija UNS će omogućiti: akreditacije za događaje, pravnu zaštitu, pomoć u izradi tipskih ugovora, pomoć u osiguranju opreme i životnom osiguranju, pomoć pri otkupu radnog staža, povoljnije ugovore o korišćenju usluga mobilne telefonije i druge olakšice u radu.

Formiranje kluba frilensera neophodan je korak za artikulisanje potreba i organizovanu borbu za ravnopravan status kolega koji trenutno rade u teškim uslovima - bez redakcija i ugovora, bez pravne i druge vrste zaštite, bez prava na akreditacije i amortizaciju opreme.

Osnivanje kluba održano je u sredu, 12. maja u 18 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III).  

  

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

]]>
Wed, 12 May 2021 08:59:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3966/uns-osniva-klub-frilensera.html
„Samoorganizovanje i oslobađanje ili predaja i nestajanje" http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3967/samoorganizovanje-i-oslobadjanje-ili-predaja-i-nestajanje-.html Inicijativni odbor Narodne inicijative održao je konferenciju za novinare ]]>  

UTORAK, 11. maj 2021. godine u 11 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

TEMA: „Samoorganizovanje i oslobađanje ili predaja i nestajanje"

 


Organizator:  

Inicijativni odbor Narodne inicijative


Učesnici su bili članovi Inicijativnog odbora:

- Silvana Arsenijević

- Ksenija Bundalo

- Dr Ljubomir T. Grujić

- Krunislava Marjanović

 

Pozvani gost:

- Prof. dr sci. med. Nada KostićCilj konferencije:


Poziv narodu da izvrši svoju suverenost direktno na suverenističkim skupovima donošenjem odluke po kalendaru prema predlogu Inicijativnog odbora.

Diskusija i odgovori na pitanja.

Zaključak državotvorne konferencije: vaskrsavanje Srbije.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

VREME:

UTORAK, 11. maj 2021. godine

11 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Tue, 11 May 2021 11:09:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3967/samoorganizovanje-i-oslobadjanje-ili-predaja-i-nestajanje-.html
"Razrešenje Aleksandra Vučića i protestni skupovi" http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3960/razresenje-aleksandra-vucica-i-protestni-skupovi.html Inicijativni odbor Narodne inicijative održao je konferenciju za novinare ]]>  

Tema: "Razrešenje Aleksandra Vučića i protestni skupovi"


Organizator: Inicijativni odbor Narodne inicijative

Govornici su bili nestranačke ličnosti, članovi Inicijativnog odbora:

- Ksenija Bundalo

- Ljubomir T. Grujić

- Krunislava Marjanović


 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

VREME:

ČETVRAK, 22. april 2021. godine

11 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 22 Apr 2021 13:01:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3960/razresenje-aleksandra-vucica-i-protestni-skupovi.html
"Srbija želi da zna istinu šta se desilo Vladimiru Cvijanu" http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3957/srbija-zeli-da-zna-istinu-sta-se-desilo-vladimiru-cvijanu.html Republikanska stranka održala je konferenciju za novinare ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 6. april 2021. godine u 12 časova

TEMA: "Srbija želi da zna istinu šta se desilo Vladimiru Cvijanu"

Govoriili su:

- Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke

- Mihajlo Todić, potpredsednik Republikanske stranke

- Katarina Ilić, savetnik predsednika za medije

 


Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

 

 

VREME:

UTORAK, 6. april 2021. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Tue, 6 Apr 2021 09:14:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3957/srbija-zeli-da-zna-istinu-sta-se-desilo-vladimiru-cvijanu.html
U susret setvi industrijske konoplje u Srbiji 2021. godine – strateške sirovine za razvoj Srbije http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3955/u-susret-setvi-industrijske-konoplje-u-srbiji-2021-godine--strateske-sirovine-za-razvoj-srbije.html Nacionalna Asocijacija Konopljara Srbije (NAKS) održala je konferenciju za novinare ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 30. mart 2021. godine u 12 časova

TEMA: "U susret setvi industrijske konoplje u Srbiji 2021. godine – strateške sirovine za razvoj Srbije"

Nacionalna Asocijacija Konopljara Srbije (NAKS) ističe da industrijska konoplja može da izleči Srbiju, razvije privredu i selo, da pokrene nove održive eko industrije, omogući zapošljavanje i budućnost za mlade kao i da spasi Srbiju od nestanka, zagađenja i uništenja prirodne sredine, gladi, siromaštva i masovne ekonomske migracije mladih.

Koja su realna rešenja za zaštitu životne sredine, razvoj poljoprivrede, industrije, turizma, medicine i privrede?

Nacionalna Asocijacija Konopljara Srbije (NAKS) poručuje da se ozbiljno treba posvetiti medicinskom aspektu konoplje, a da javnost mora da bude upoznata sa mogućnostima njene proizvodnje i prerade.

 

Govorili su:

- Dr Vladimir Sikora, naučni savetnik u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo.

- Igor Bogdanović, predstavnik NAKS-a za Industriju

- Maja Vasić, predstavnik IRKE u NAKS-u

- Slobodan Stojanović, predsednik NAKS-a

 


 

 

VREME:

UTORAK, 30. mart 2021. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 30 Mar 2021 13:13:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3955/u-susret-setvi-industrijske-konoplje-u-srbiji-2021-godine--strateske-sirovine-za-razvoj-srbije.html
„Društveni i politički položaj osoba sa hendikepom u Srbji“ http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3948/-drustveni-i-politicki-polozaj-osoba-sa-hendikepom-u-srbji.html Udruženje studenata sa hendikepom održalo je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 23. mart 2021. godine u 11 časova

TEMA: „Društveni i politički položaj osoba sa hendikepom u Srbji“

 

Na konferenciji je bilo reči o tome ko su sve osobe sa hendikepom, kako je došlo do toga da najveći broj osoba sa hendikepom u Srbiji bude nevidljiv, zašto potrebe za podrškom ovih ljudi nisu prepoznate i šta to znači za njih u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Govornici su ukazali na konkretne primere diskriminacije osoba sa hendikepom čiji je uzrok nedostatak svesti donosioca odluka.

 

Na konferenciji su govorili:

- Milan Janković, izvršni direktor Udruženja studenata sa hendikepom

- Boban Stojanović, politički analitičar

- Nikola Ristović, mladi uspešni advokat sa hendikepom

Srbija bi kao potpisnica UN konvencije o pravima osoba sa hendikepom trebalo da ima razvijene servise podrške za ove ljude, ali umesto toga oni nisu sistemski prepoznati kao osobe kojima je neki vid podrške neophdan za funkcionisanje, stoga ostaju onemogućeni da se ostvare u mnogim poljima.

Problem je i što političke partije u Srbiji koje bi trebalo da kreiranju javne politike i ukazuju na nedostatke društva zanemaruju osobe sa hendikepom, stoga opšta javnost nema svest o tome da su osobe sa hendikepom zanemarene.

Mali broj političkih partija se u svojim programima ozbiljnije bavi osobama sa hendikepom, a zanemarljiv broj političkih partija ima organizacione mehanizme kojima podstiče političku participaciju osoba sa hendikepom čime je njihovo učešće u političkim subjektima izuzetno ograničeno.


Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

UTORAK, 23. mart 2021. godine

11 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Tue, 23 Mar 2021 14:26:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3948/-drustveni-i-politicki-polozaj-osoba-sa-hendikepom-u-srbji.html
Transakciona analiza kroz četiri polja primene (psihoterapijski, organizacioni, edukativni i savetodavni pristup) http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3938/transakciona-analiza-kroz-cetiri-polja-primene-psihoterapijski-organizacioni-edukativni-i-savetodavni-pristup.html Balkanska Asocijacija za Transakcionu analizu (TAUS) i Psihoresurs Savetovalište održali su tribinu ]]> Transakciona analiza kroz četiri polja primene (psihoterapijski, organizacioni, edukativni i savetodavni pristup)

Govornici:

- prof. dr Kristina Brajović Car

- prof. dr Tijana Mandić

- Kristijan Topčkov

- prof. dr Aleksandra Đurić

- Martina Kvarantan Šmitran

 

Moderator: Sara StamenkovićVREME:

NEDELJA, 21. mart 2021. godine

12 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Sun, 21 Mar 2021 09:05:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3938/transakciona-analiza-kroz-cetiri-polja-primene-psihoterapijski-organizacioni-edukativni-i-savetodavni-pristup.html
"Kako je kanabis dekriminalizovan u Srbiji" http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3934/kako-je-kanabis-dekriminalizovan-u-srbiji.html Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa – IRKA Vas poziva na konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 1. mart 2021. godine u 12 časova

TEMA: "Kako je kanabis dekriminalizovan u Srbiji"

 

Predstavnici Inicijative za promenu zakonske regulative kanabisa – IRKA govorili su o sledećim temama:

- "Kako je kanabis dekriminalizovan u Srbiji Odlukom Ujedinjenih nacija od 2. decembra 2020. godine da Kanabis ukloni sa liste narkotika?"

- "U kakvom se pravnom paradoksu Srbija nalazi od tog datuma i kakve su pravne i materijalne posledice po državu? Šta je potrebno da se dogodi da dekriminalizacija bude primenjena?"

 

Govorili su:

- Marija Mihajlović, pevačica i aktivista Irke, moderator konferencije

- Miloš Simić, predsednik Socijalnog Kanabis Kluba Beograd

- Mladen Nikolić, koautor aktuelnog Zakona o psihoaktivnim supstancama

- Dragoljub Mrđić, korisnik kanabisa pred zatvorskom kaznom zbog sadnje dve biljke

- Miloš Matejić, korisnik kanabisa pred zatvorskom kaznom zbog sadnje osam biljaka

 

Kako su naveli iz IRKE, javnosti su predstavljeni ljudi koji su zbog lečenja kanabisom hapšeni, procesuirani u pravno neregularnim procesima i osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne. Odlazak u zatvor neke bi mogao da košta života, a neki zdravi već služe kazne sa pravim i opasnim kriminalcima, zbog sadnje bez dela prodaje.

 

Usled Naredbe o o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od pet ljudi, događaj možete pratiti isključivo u direktnom prenosu na Jutjub kanalu Press centra UNS-a na:
https://www.youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 1 Mar 2021 09:20:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3934/kako-je-kanabis-dekriminalizovan-u-srbiji.html
OTKAZANO-Promocija koncertne turneje ’’10 gradova, 10 izvođača – 50 koncerata’’, stanje muzičke scene i programi ustanova za kulturu u Srbiji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3942/otkazano-promocija-koncertne-turneje-10-gradova-10-izvodjaca--50-koncerata-stanje-muzicke-scene-i-programi-ustanova-za-kulturu-u-srbiji.html Prilight PR Zemun Vas poziva na konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 1. mart 2021. godine u 14 časova

Tema: Promocija koncertne turneje ’’10 gradova, 10 izvođača – 50 koncerata’’, stanje muzičke scene i programi ustanova za kulturu u Srbiji


Na promociji će govoriti:

- Lena Kovačević

- Nenad Zlatanović

- Nikola Vranjković

- Aleksandar Sedlar

- Jelena Vasović

- Nikola Vasiljević

Nakon godinu dana od prestanka organizovanja koncerata i manifestacija sa muzičkim programima, muzička scena je jedna od onih koja je najviše pogođena ograničenjima izazvanim zbog pandemije Korona virusa.

Nažalost, veliki broj ljudi koji radi u ovoj branši, pored samih izvođača, trpi velike, pre svega ekonomske posledice. Eventualna realizacija ove turneje, bila bi samo jedan od načina da se, koliko je to moguće, nakon pandemije ubrza proces saniranja navedenih posledica.

 

Usled Naredbe o o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od pet ljudi, događaj možete pratiti isključivo u direktnom prenosu na Jutjub kanalu Press centra UNS-a na:
https://www.youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ

 

 

VREME:

PONEDELJAK, 1. mart 2021. godine

14 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Mon, 1 Mar 2021 09:32:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3942/otkazano-promocija-koncertne-turneje-10-gradova-10-izvodjaca--50-koncerata-stanje-muzicke-scene-i-programi-ustanova-za-kulturu-u-srbiji.html
Tribina „Republika Srpska pred novim izazovima“ http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3940/tribina-republika-srpska-pred-novim-izazovima.html Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i informativno-politički portal „Sve o Srpskoj“ održali su tribinu ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 26. februar 2021. godine u 15 časova

TEMA: „Republika Srpska pred novim izazovima“

 

 

Povodom 9. januara Dana Republike i 28. februara dana donošenja prvog Ustava Republike Srpske, u petak, 26. februara, u 15 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/3) održana je tribina na temu „Republika Srpska pred novim izazovima“ u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i informativno-političkog portala „Sve o Srpskoj“.

Milorad Dodik, predsedavajući Predsjedništva BiH, obratio se video porukom.

Na tribini su govorili Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Darko Tanasković i Siniša Ljepojević, a preko konferencijske video veze su se uključili Jelena Guskova iz Moskve i Stiven Majer iz Vašingtona.

U ime organizatora skup je otvorio Mlađen Cicović, šef Predstavništva  Republike Srpske u Srbiji, a razgovor je moderirao Đuro Bilbija, glavni urednik portala „Sve o Srpskoj“.

Nova američka administracija je već prvih nedelja mandata najavila angažovanje na zapadnom Balkanu kao jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta. Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko već je pojačao pritiske na rukovodstvo Republike Srpske, bez  saglasnosti ruskog ambasadora u PIK-u. Bošnjački političari Srbe nazivaju lošim narodom, osporavaju mu konstitutivnost i pripisuju mu čak i fašizam. Postavlja  se pitanje kako Republika Srpska treba da odgovori na ove sinhronizovane izazove. Sve su ovo pitanja na koja očekujemo da ćemo dobiti odgovre na ovoj tribini.

 

Direktan prenos tribine „Republika Srpska pred novim izazovima“ bio je omogućen preko Jutjub kanala Press centra UNS-a:

https://www.youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ

 

 

VREME:

PETAK, 26. februara 2021. godine

15 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Fri, 26 Feb 2021 07:50:00 +0100 Prethodni događaji http://presscentar.uns.org.rs/previous-events/3940/tribina-republika-srpska-pred-novim-izazovima.html