Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Dodela nagrade "Dobar primer novog optimizma" Ivanu Ivanjiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

09. 12. 2015. Press centar UNS-a, 9. decembar u 14 sati

Dodela nagrade "Dobar primer novog optimizma" Ivanu Ivanjiju

Nedeljnik Vreme najavio je uručenje nagrade

 

Dodela nagrade "Dobar primer novog optimizma" Ivanu Ivanjiju

Konferencija za novinare je održana u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III, 9. decembra u 14 časova.

Pokret „Novi optimizam“ već 11-tu godinu dodeljuje nagradu „Dobar primer Novog optimizma“ osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti jasno izraženim u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu „Novog optimizma“, te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu. Između ostalog, to je i javna borba protiv nacionalizma, šovinizma, fašizma, rasizma i svakog drugog političkog eksremizma.

Ovogodišnji dobitnik nagrade književnik Ivan Ivanji iz sebe ima impresivno životno delo u koje se posebno ističe humanizam, spremnost na istinski dijalog i ogromna stvaralačka energija.

Nagradu se dodeljuje u 2015. godini, godini kada se obeležava 70 godina od završetka Drugog svetskog rata, sećajući se na antifašističku borbu i na Holokaust u Beogradu, godini kada je obeleženo 20 godina od Srebrenice i operacije „Oluja“, godini rehabilitacija i godini kada svedočimo jednoj od najvećih migrantskih kriza u skorijoj istoriji Evrope - podsećajući na neophodnost i veličinu antifašističkih vrednosti koje se u današnjem društvu sve spremnije diskvalifikuju zarad partikularnih interesa

Govorili su: Ivan Ivanji, Jelena Bogavac, Branislav Grubački Guta,  Filip Švarm i Mića Vujičić.

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)


  



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



 

Foto: M.Rupena

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs