Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Izložba u "Straoj kapetaniji"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

06. 03. 2017.

Izložba u "Straoj kapetaniji"

Izložba Momira Kneževića, Zorana Todora i Žarka Vučkovića, akademskih umetnika, biće otvorena u ponedeljak, 6. marta 2017. godine, u 19 časova, u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija".




MOMIR KNEŽEVIĆ, rođen 1949. godine u Petrovićima (Crna Gora).
Učio fresko slikarstvo kod Nauma Andrića. Diplomirao 1981. godine na Odsjeku za likovno vaspitanje Nastavničkog fakulteta u Nikšiću. Studirao 1982/83. godine na Akademie vytvarnych umeni, Praha (Ceskoslovenska), odsek restauracija. Radio 1986/87. godine kao asistent – saradnik vajarskog ateljea kod profesora Stevana Luketića u Zagrebu (Hrvatska).
Radio 1987/88. godine kao asistent – saradnik slikarskog ateljea kod Ede Murtića u Zagrebu (Hrvatska). Kao stipendista španske vlade za slikarstvo 1988/89. godinu proveo je na
Academia de Bellas Artes de San Fernando u Madridu (Španija).
Dobitnik 10 nagrada za slikarstvo.
Kopije fresaka izlagao na 11 samostalnih izložbi. Samostalno izlagao slike 56 puta u zemlji i inostranstvu. Učestvovao na više od 270 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Član ULUS-a. Redovni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje (Bosna i Hercegovina).

ZORAN TODOR rođen 1959. godine u Smedersvskoj Palanci.
Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1984. godine, na odseku za grafiku kod profesora Božidara Džmerkovića. Učestvovao na više od 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik nekoliko nagrada za slikarstvo i crtež.
Član ULUS-a.

ŽARKO VUČKOVIĆ
, rođen 1963. godine u Kninu.
Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti, na katedri za slikarstvo, u Beogradu 1987. godine, a postdiplomske studije završio 1990. godine. Samostalmo izlagao 36 puta i učestvovao na više od 450 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik 31 nagrade za slikarstvo i crtež.
Član ULUS-a.  Redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečan i Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje (Bosna i Hercegovina).

Izložba će biti otvorena do 19. marta 2017. godine. Ulaz slobodan.


   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs