Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Koncert gudačkog kvarteta "Epoque" u UK "Parobrod"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

02. 06. 2018. UK "Parobrod", Kapetan Mišina 6a, 2. jun 2018. godine u 20 časova

Koncert gudačkog kvarteta "Epoque" u UK "Parobrod"

Čuveni češki gudački kvartet "Epoque" održaće koncert u UK "Parobrod" u subotu, 2. juna 2018, u 20h, u organizaciji Ambasade Češke Republike, UK "Parobrod", ArtLinka i Srpske asocijacije festivala - SEFA. Ulaz na koncert je slobodan.

 

Kvartet Epoque, (Republika Češka)

Praški gudački kvartet Epoque osnovan je početkom 1999 godine. Četvorica odličnih solista i kamernih muzičara sa značajnim iskustvom na sceni, doneli su ne samo svoje muzičke stavove, saradnju i jedinstvo sopstvenih umetničkih priroda, već i vanredan interes za muzičke žanrove, koji ne pripadaju samo klasičnoj muzici već i džezu, roku i fanku. Iako kompozicije iz klasičnog gudačkog repertoara ostaju deo njihovih programa, veoma istančan pristup nekonvencionalnim aranžmanima donosi im nove mogućnosti u korišćenju gudačkih instrumenata i u isto vreme, omogućava im da prošire repertoar koji je jedinstven na češkoj i međunarodnoj sceni.

Članovi kvarteta su laureati nekoliko internacionalnih takmičenja (dva puta prvo mesto na takmičenju "Liezen" u Austriji, prvo mesto na internacionalnom takmičenju "L. V Beethoven" za gudačke kvartet, nagrada "Jeunesse Musicale"), a ansambl je učestvovao i na drugim takmičenjima poput „Paolo Borciani“. Ansambl je nastupao u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Engleskoj, Izraelu, Japanu, Grčkoj, Holandiji, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji.

Kvartet redovno nastupa i u ciklusima Simfonijskog orkestra Češkog radija, nastupa na koncertima i festivalima kamerne muzike: Schleswig-Holstein Musikfestival, Concentus Moraviae, Muzički Festival Český Krumlov, Ciklus kamerne muzike Štutgarske filharmonije, Metamorphoses (Švajcarska), Festival "Ludwig van Beethoven", Moravský podzim (Moravska jesen), ArtLink festival mladih talenata (Srbija) i drugi.

U džez muzici Kvartet je sarađivao sa umetnicima kao što su Mraz, Benny Beailey, Yoshiko Kishino, Trio Robert Balzar.

Kvartet čine:

David Pokorný (1985) – violina

Vladimír Klánský (1977) – violina

Vladimír Kroupa (1973) – viola

Vít Petrášek (1978) – violončelo

 

 

VREME:

SUBOTA, 2. jun 2018. godine

20 časova

 

MESTO:

UK "Parobrod", Kapetan Mišina 6a,

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs