Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Film „Smrt majke Jugovića“ premijerno na 16. "Balkanimi"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

25. 09. 2019.

Film „Smrt majke Jugovića“ premijerno na 16. "Balkanimi"

Konferencija za novinare povodom 16. Evropskog festivala animiranog filma „Balkanima“, koji će biti održan 1-6. oktobra 2019, u Domu kulture Studentski grad, održana je danas u Press centru UNS-a.

 

Selektori festivala Nebojša Petrović i Mina Sablić govorili su o propozicijama na osnovu kojih su birali filmove, napomenuvši da je primećen porast broja dokumentarnih animiranih filmova, kao i da je najčešća tema filmova „uticaj modernih tehnologija na život savremenog čoveka“. Najavili su i radionice, predavanja i izložbe na temu animacija.

O filmu „Smrt majke Jugovića“, čiji je producent Dom kulture Studentski grad, a koji će na ovom festivalu imati svetsku premijeru, kao i o ideji, inspiraciji i procesu nastanka filma, govorio je autor filma Mihajlo Dragaš.

Milan Milosavljević, selektor i glavni organzator festivala, istakao je da će na ovogodišnjoj Balkanimi u takmičarskom i netakmičarskom delu programa biti prikazano 125 kratkih animiranih filmova iz 25 evropskih zemalja.

Festival zatvara radionica „24 sata crtanja stripa“, koja se održava već 15 godina prve subote oktobra, u umetničkim školama, galerijama i kulturnim centrima širom sveta. Ove godine se po prvi put održava u Srbiji i to u Domu kulture Studentski grad.

Organizator i realizator radionice je Maida Gruden, urednica likovnog programa DKSG.

Konferenciju je zatvorio direktor Doma kulture Boris Postovnik, izražavajući žaljenje što, iz tehničkih razloga, neki filmovi nisu ušli u program festivala, ali uz obećanje da će Dom kulture Studentski grad uložiti napore da sledeću Balkanimu dočeka sa mnogo boljim tehničkim mogućnostima, pa bi tako šansu dobile i tehnički zahtevnije animacije.

 

Fotografije sa konferencije možete preuzeti na: 

http://presscentar.uns.org.rs/foto/1235/svetska-premijera-filma-smrt-majke-jugovica-na-16-balkanimi.html

 

Video snimak možete pogledati na: 

http://presscentar.uns.org.rs/video/3271/video-snimak-konferencije-za-medije-doma-kulture-studentski-grad-tema-svetska-premijera-filma-smrt-majke-jugovica-na-16-balkanimi.html

 

________________________________________________________

 

Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs