Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ u Prizrenskoj Bogosloviji Sv.Kirila i Metodija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

13. 10. 2017.

„Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ u Prizrenskoj Bogosloviji Sv.Kirila i Metodija

Povodom obeležavanja stogodišnjice od Prvog svetskog rata u petak 13. oktobra u 11:30 časova, sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog Teodosija u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji Sv.Kirila i Metodija u Prizrenu, biće otvorena izložba "Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata".

 

Izložba fotografija projekta „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“, prikazuje fotografije, ratne dnevnike, vojnička pisma, dopisne karte, spomenice i ostalu istoriografsku građu  učesnika Prvog svetskog rata. To su jedinstvena svedočenja o ratnim avanturama i stradanjima srpskog vojnika u ratnim godinama, potisnutog sa stranica svetske istorije.

Izložba „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ veličanstven je omaž senima naših predaka. Ona je izraz želje, da se slavna ratnička prošlost herojskog srpskog naroda nikada ne preda zaboravu. Poznato je da je narod koji ne poznaje svoju prošlost, osuđen na to da je uvek nanovo ponavlja. Zato je Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920, poveo plemenitu misiju, da mlade naraštaje podseti na moralnu odgovornost prema Otadžbini i svom vlastitom narodu i njegovim žrtvama.

Izložbu prati i multimedijalni prikaz koji će posetiocima omogućiti interaktivnu komunikaciju sa postavkom.

Izložba se priređuje u sklopu Međunarodnog naučnog skupa Savremenasrpska folkloristikaV - ,,Folklorno nasleđe Srba sa Kosova i Metohije u slovenskom kontekstu“.



  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs