Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

18. 05. 2018.

Ipak, pohvala ruci

U Manakovoj kući, od 18. maja do 3. juna biće otvorena izložba izložba IPAK, POHVALA RUCI (Ručni rad - polja primene)

Izložba Ipak, pohvala ruci bavi se onim perspektivama ručnog rada koje se bliže vezuju  za oblast kulture u užem smislu reči, odnosno područje umetnosti.  Biće predstavljena tri umetnika i majstora Zaim Balović-Zadža, Mario Tadeo Ukmar – Tedi, Ljiljana Gavrilović, sa svojim opusima koji obuhvataju različite vidove ručnog rada. Taj ručni rad,  primera radi, ostavlja trag u izradi serijskih replika određenih tradicionalnih proizvoda (poput nakita), ali može dosegnuti bolju estetsku vrednost i tržišnu cenu  u proizvodnji unikata. Ručni rad takođe može udahnuti nov život već korišćenim materijalima (postupak reciklaže), ali i gotovim a starim proizvodima, kroz svojevrsnu ''naivnu'' restauraciju kao umetnički postupak.

Izložba predstavlja proizvode umetničkih zanata i likovne radove u rasponu od upotrebnih predmeta (poput lampi)  do čisto estetskih, neutilitarnih  formi.

Izložbu će pratiti radionice u kojima će umetnici izrađivati suvenire ili manje unikatne radove, uz objašnjenje celokupnog radnog procesa, tehnologija i postupaka rada, kao i osvrte na proces iz perspektive njihovih  ličnih iskustava i pogleda na svet.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs