Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Dodela nagrade "Dobar primer novog optimizma" Ivanu Ivanjiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

09. 12. 2015. Press centar UNS-a, 9. decembar u 14 sati

Dodela nagrade "Dobar primer novog optimizma" Ivanu Ivanjiju

Nedeljnik Vreme najavio je uručenje nagrade

 

Dodela nagrade "Dobar primer novog optimizma" Ivanu Ivanjiju

Konferencija za novinare je održana u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III, 9. decembra u 14 časova.

Pokret „Novi optimizam“ već 11-tu godinu dodeljuje nagradu „Dobar primer Novog optimizma“ osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti jasno izraženim u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu „Novog optimizma“, te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu. Između ostalog, to je i javna borba protiv nacionalizma, šovinizma, fašizma, rasizma i svakog drugog političkog eksremizma.

Ovogodišnji dobitnik nagrade književnik Ivan Ivanji iz sebe ima impresivno životno delo u koje se posebno ističe humanizam, spremnost na istinski dijalog i ogromna stvaralačka energija.

Nagradu se dodeljuje u 2015. godini, godini kada se obeležava 70 godina od završetka Drugog svetskog rata, sećajući se na antifašističku borbu i na Holokaust u Beogradu, godini kada je obeleženo 20 godina od Srebrenice i operacije „Oluja“, godini rehabilitacija i godini kada svedočimo jednoj od najvećih migrantskih kriza u skorijoj istoriji Evrope - podsećajući na neophodnost i veličinu antifašističkih vrednosti koje se u današnjem društvu sve spremnije diskvalifikuju zarad partikularnih interesa

Govorili su: Ivan Ivanji, Jelena Bogavac, Branislav Grubački Guta,  Filip Švarm i Mića Vujičić.

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)


  



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



 

Foto: M.Rupena

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs