Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Susret veterana Studija B
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

01. 04. 2022. PETAK, 1. april 2022. godine u 13 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Susret veterana Studija B

Veterani Studija B organizovali su susret povodom 1. aprila, dana kada je "rođen" Studio B.

Povodom 1. aprila, dana kada je "rođen" Studio B, pokretači mini "radio revolucije" daleke 1970. i oni koji su im se pridružili, okupili su se se tačno nakon 52 godine, u isto vreme, u 13.03, u Press centru Udruženja novinara Srbije, i obeležili taj dan i podsetili se na blistave 70-e i 80-e, kada su "žarili i palili" etrom Beograda i šire okoline.


Na skupu je predloženo usvajanje Poziva novoizabranoj Skupštini grada Beograda na izborima 3. aprila da vrate Studio B Beograđanima,  da bi kao nekad bio peti član svake prosečne beogradske porodice. Veterani imaju nameru da period od 1.4. do 30.4. proglase „Mesecom STAROG DOBROG STUDIJA B“ na istoimenoj Facebook stranici, kako bi se sećanjima pojedinaca i fotografijama podsetili na blistave 70-e i 80-e, kada su "žarili i palili" etrom Beograda i šire okoline.

Studio B, koji je prvih dvadeset godina kao radio bio stetoskop, a posle toga i kao TV, još i skener i magnetna rezonanca organizma glavnog grada, mora da bude gradska institucija bez privatnih i partijskih uticaja.

Foto: arhiva Peca Petrović

Okupljanje veterana bila je i prilika da se, uz razgledanje požutelih fotografija i preslušavanje inserata sačuvanih džinglova i emisija, pokuša prepoznavanje likova i glasova onih koji su stvarali istoriju Studija B i oda dužno poštovanje onima kojih više nema Draganu Markoviću, Slobodanu Glumcu, Dušku Radoviću, Đoku Vještici, Draganu Jeliću, Zoranu Milosavljeviću, Branku Čupkoviću, Zorici Mladenović, Aleksandru Kostiću, Zorici Vujičić, Zoranu Hristiću, Zvonku Pantiću, Joci Viškoviću, Aleksandru Piosjanu, Nebojši Buroviću, Zoranu Modliju, Zoranu Simjanoviću...

Istorija Studija B beleži da su njenom stvaranju učestvovale i mnoge ličnosti koje su deo istorije Beograda: kompozitor Zoran Hristić, realizator ideje Duška Radovića o pokretanju posebnog programa umetničke muzike - Koncerta Studija B i njegov prvi urednik i voditelj, kompozitori Kornelije Kovač i Zoran Simjanović, stvaraoci hitova koji se i dan danas pevuše: "Slušate sada Studio B", "Vesti, vesti, vesti"..., glumci Ljuba Tadić, Rada Đuričin, Stevo Žigon... u radio bravurama "Osnovna škola Studija B", britki satiričar "Večernjih novosti" Jovan Hadžikostić u svakodnevnom radio izdanju čuvenog "TRN-a", svi gradonačelnici u "svojim" emisijama četvrtkom...

„Pedesetdvojka“ je danas samo virtuelni autobus uspomena, koji vozi u prošlost, pošto je info saobraćaj ukinuo ovu liniju, zapravo promenio joj trasu, koja je prestala da bude beogradska. Da li će se vratiti Beograđanima, ili će zajedno sa veteranima otići u zaborav – ostaje da se vidi, odnosno čuje.

Veterani Studija B

 

VREME:

PETAK, 1. april 2022. godine

13 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs