Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  „Ne zaboravljamo, ne opraštamo“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

15. 04. 2022. PETAK, 15. april 2022. godine u 10 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

„Ne zaboravljamo, ne opraštamo“

Udruženje porodica kosmetskih stradalnika održalo je tribinu

PETAK, 15. april 2022. godine u 10 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

TEMA: „Ne zaboravljamo, ne opraštamo“



 

Udruženje porodica kosmetskih stradalnika je, povodom dvadesetčetvorogodišnjice prvog organizovanog masovnog kidnapovanja i ubistava Srba na Kosovu i Metohiji, održalo tribinu: Ne zaboravljamo, ne opraštamo“, u petak, 15. aprila 2022. godine u Press centru UNS-a, sa početkom u 10 časova (Ulica Knez Mihailova broj 6/3).

Iz Udruženja ističu da, negujući kulturu sećanja na nevino postradale kosmetske Srbe i nealbance, koji su najskupljom cenom - svojim životima platili ljubav i lojalnost prema svome rodu i svojoj Državi, nastoje da ih otrgnu od zaborava.

Neposredan povod za održavanje ove tribine bio je podsećanje na stradanje sedmoro seljana iz Gornjeg Ratiša i Dašinovca kod Dečana aprila 1998. godine.

Organizatori naglašavaju da su svi bili starosti oko šezdeset godina, a među njima su četiri žene. Ovi podaci, ali i to kako su najstrašnije mučeni do smrti, jedno je od tužnih svedočenja o kukavičluku razularenih albanskih bandi koje su "svoju silu i moć" demonstrirali nad golorukom nejači.

Na tribini su učestvovali zamenici Tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović i Vasilije Seratlić, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović.


 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

PETAK, 15. april 2022. godine

10 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs